Sebastian Coe, singurul candidat la propria succesiune la cârma IAAF

Atletul britanic Sebastian Coe va fi singurul candidat la propria succesiune la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), cu ocazia Congresului de alegeri programat pe 25 şi 26 septembrie la Doha, a anunţat, vineri, forul mondial, citat de AFP.

Coe, în vârstă de 62 de ani, dublu campion olimpic la 1500 m (1980, 1984), fost preşedinte al Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice de la Londra (2012) şi fost deputat conservator, l-a înlocuit în 2015 pe senegalezul Lamine Diack la conducerea IAAF, în contextul amplului scandal de dopaj şi de corupţie legat de Rusia.

Diack, preşedintele IAAF din 1999 până în 2015, a fost trimis anul acesta în faţa tribunalului corecţional din Paris pentru "corupţie activă şi pasivă", "abuz de încredere" şi "spălare de bani în bandă organizată" cu scopul obţinerii de fonduri pentru campaniile politice din Senegal, în schimbul indulgenţei în privinţa testelor antidoping ale IAAF. Pactul de corupţie presupus ar fi permis facilitarea negocierilor cu sponsori şi difuzori ruşi, înainte de Mondialele de atletism de la Moscova din 2013.

La viitorul Congres al IAAF, care va fi organizat înainte de Mondialele de la Doha (27 septembrie - 6 octombrie), 18 funcţii în cadrul Consiliului, guvernul IAAF, vor fi atribuite, printre care cea de preşedinte, patru vicepreşedinţi şi 13 simpli membri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel