Se ÎNCHIDE Casa Activistului? Angi Șerban, mesaj de ultimă oră

Angi Șerban
Angi Șerban

Angi Șerban anunță că are nevoie de ajutor pentru proiectul Casa Activistului.

„Unul dintre cele mai grele lucruri pe care trebuie să le fac este să cer ajutorul. Nu știu.., am fost respinsă și refuzată de atâtea ori mai de mult încât am ajuns la concluzia că e mai bine să mă descurc singură.., din păcate nu e o concluzie tocmai fericită. Îmi iau inima în dinți și fac un apel către lista mea de prieteni. Am nevoie de ajutor! De fapt proiectul Casa Activistului. De ceva vreme nu mai reușim să ne descurcăm cu banii. Sunt foarte multe cheltuieli, iar donațiile acoperă o treime din ele. Noi nu avem ONG, prin urmare nu prea avem surse de finanțare stabile, singurele surse de finanțare sunt vreo 600$ adunați pe un cont de Patreon. De fapt un pic peste 600, donați de oameni care cred în acest proiect.

În realitate, pe noi ne costă Casa peste 1500€/lună, în lunile de iarnă unde trebuie să plătim gazul pentru a încălzi 210 m2 (deși mai facem frigul când lucrăm doar noi echipa, ca să mai economisim). Din cei 1500, 1000 reprezintă doar chiria spațiului, restul îi dăm pe utilități, internet și organizarea de evenimente. (...) Am încercat să ne descurcăm singuri, dar am ajuns în punctul în care nu mai putem sustine proiectul din surse proprii”, a scris Angi Șerban pe contul de Facebook.

„Eu și colegii mei credem în Casa Activistului, care până la urmă este o școală de educație non-formală și am făcut sacrificii pentru acest proiect pe care nu credeam că le putem face. Am identificat nevoia asta de educație în societate și am zis că putem să ajutăm cu ceva, din moment ce avem energie pt asta, chef să schimbăm lucrurile și cunoaștem niște oameni care ne-ar putea ajuta cu facilitarea atelierelor pt că noi nu le știm pe toate, avem puteri limitate.

La ultima noastră ședință pe subiect am ajuns la concluzia că deși spațiul funcționează, atelierele merg, nu mai avem bani să continuăm. Și ne-a lovit pe toți frustrarea că n-am reușit să găsim o soluție. Vă dați seama? Nu închidem pentru că am eșuat, închidem pentru că nu am avut bani. (...) Cum sună asta: vreau să schimb lumea, da' n-am bani să o fac!?!

Când am început să ne simțim depășiți, gândul că am putea închide Casa era de neconceput, în ultimul timp probabilitatea începe să fie din ce în ce mai mare.. În noaptea în care am discutat serios și cu colegii noștri mai tineri despre problemele pe care le avem, i-am văzut atât de triști încât m-au bântuit chipurile lor o noapte întreagă. Îmi aduc aminte că Andreea, blonduța noastră harnică mi-a zis "Angi, vreau să mă așez" după ce a primit vestea, și după ce s-a așezat, a rămas privind în gol gândidu-se probabil la toată munca pe care am băgat-o cu toții acolo.

Am făcut vreo 100 de ateliere în primul și singurul an de funcționare al Casei, am muncit pe brânci. Cred că nici pentru bani nu am muncit cum am muncit pentru voluntariat”, a mai scris Angi Șerban.

„Așa că, puteți, vă rog frumos să ne ajutați să salvăm Casa? (...) Dacă e să-mi doresc ceva de Crăciun este să salvăm Casa Activistului și să fim sănătoși cu toții. Atât! Nimic mai mult!”, a transmis Angi Șerban.

Mai multe informații, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel