Se dărâmă un hotel pentru a fi construit cel mai modern Centru Cultural şi de Tineret din ţară

Lucrari constructii - foto ilustrativ
Lucrari constructii - foto ilustrativ

O investiție impresionantă va fi făcută într-un oraș din România. Pentru asta va fi nevoie să se demoleze un hotel. 

La Sfântu Gheorghe va fi construit cel mai modern Centru Cultural şi de Tineret din ţară. Noul complex va fi amplasat în zona centrală a oraşului, urmând ca fostul Hotel Bodoc să fie dărâmat.

În următorii ani, la Sfântu Gheorghe va fi construită cea mai modernă sală multifuncţională din ţară, care va deservi tinerii şi cultura. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, într-o conferinţă de presă.

O noutate pentru oraș și pentru țară 

"Dorim să construim cea mai modernă sală de concerte din România. Este o noutate pentru oraş, dar şi pentru ţară va fi o noutate, însă vor mai fi şi alte instituţii, începând de la teatru până la Centrul Cultural. Aşa cum am promis dorim o instituţie de sine stătătoare şi pentru teatrul de păpuşi, deci tot ce înseamnă instituţii de cultură ale municipiului şi Biblioteca Judeţeană şi noua instituţie care se referă la sala de concerte se vor afla în acest Centru", a mai explicat Antal Arpad.

A fost lansat PUZ-ul

Pentru realizarea proiectului, Primăria Sfântu Gheorghe a lansat un PUZ pentru această zonă a oraşului, care va fi terminat în aproximativ 5-7 luni, urmând ca pe data de 14 martie să fie prezentată toată concepţia acestui proiect.

Perimetrul noului proiect este în zona fostului Hotel Bodoc, cuprinsă între strada Ciucului, strada 1 Decembrie 1918, strada Kossuth Lajos şi strada Korosi Csoma Sandor, fiind vorba însă despre o zonă mai largă decât cea a actualei clădiri de 10 etaje din centrul oraşului.

Când ar putea fi gata Centrul

În ceea ce priveşte lucrările propriu-zise, cel mai probabil demolarea fostului Hotel Bodoc se va desfăşura în partea a doua a acestui an. În paralel va începe proiectarea, care va dura aproximativ un an şi jumătate, fiind vorba despre o investiţie foarte complexă. După aceasta, în aproximativ 2 ani şi jumătate se va putea construi şi finaliza, aşadar în mod realist investiţia se va finaliza în anul 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel