Scurgeri de gaze din reţeaua de transport - cauza probabilă a exploziei de la Bacău

contor gaze
contor gaze

Explozia produsă marţi la un bloc de locuinţe din municipiul Bacău a fost declanşată de o acumulare de gaze la reţeaua de transport a E.ON Gaz, indică primele concluzii ale anchetei declanşate în acest caz.

Prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a declarat, miercuri dimineaţă, deocamdată nu există o concluzie finală privind cauzele producerii exploziei, cercetările fiind încă în curs, însă cel mai probabil este vorba despre scurgeri de gaze din reţeaua de transport, transmite Mediafax.

Prefectul de Bacău a spus că specialiştii au avut două ipoteze în acest caz: defecţiuni la centrala termică din apartamentul în care s-a produs deflagraţia sau manipulare defectuoasă a centralei şi scurgeri de la reţeaua de gaze. El a precizat că prima dintre ipoteze "a căzut".

Prefectul a precizat că la faţa locului se află trei echipe de experţi care adună în continuare probe şi fac măsurători pentru a stabili cauza exactă a deflagraţiei.

Într-un comunicat de presă transmis marţi seară, E ON Gaz arată că primele investigaţii arată că "scenariul cel mai probabil al exploziei îl constituie o acumulare de gaze naturale, însă la acest moment nu există nicio certitudine privind sursa acestei acumulări".

"Cu toate că în acest stadiu incipient al anchetei nu se poate vorbi de o cauză certă a acumulării de gaze naturale, E.ON a decis să se implice în ajutorarea persoanelor afectate prin sprijinirea demersurilor medicale de urgenţă pentru cei afectaţi. Totodată, compania va acorda un sprijin financiar de urgenţă pentru a acoperi nevoile imediate ale persoanelor evacuate, acesta fiind un act umanitar şi fără vreo legătură cu rezultatele anchetei în curs", se precizează în comunicat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, a declarat că reprezentanţii companiei de gaz fac în continuare săpături şi verificări la reţeaua de gaze pentru a vedea dacă există fisuri, iar din această cauză a fost mărită presiunea gazului în reţea. Astfel, din cauza gazelor acumulate sub dărâmături marţi seară în afara blocului afectat a reizbucnit un mic incendiu, care a fost lichidat în scurt timp de către pompieri.

Totodată, miercuri dimineaţă, specialişti în construcţii vor face verificări la blocul afectat pentru a stabili dacă a fost afectată structura de rezistenţă a acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel