Scumpire bilet metrou. Ministrul Drulă: Este o opțiune

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a transmis că prețul unui bilet pentru metroul bucureștean s-ar putea schimba în acest an.

Invitat la Digi 24, Cătălin Drulă a fost întrebat despre o posibilă scumpire a cartelelor de acces în acest an, ținând cont de performanța financiară slabă a Metrorex, în pandemie. „Este o opțiune. N-am avut această discuție, aștept să se instaleze noua conducere, dar vă spun doar atât: de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri se poate umbla și acolo dacă facem comparații cu alte capitale din zonă. Trebuie să avem un pic grijă fiindcă suntem într-o perioadă de pandemie în care oamenii au o oarecare teamă de transportul în comun, dar există o flexibilitate”, a transmis ministrul.

„Numai dacă ne uităm la inflația din ultimii 5 ani, ar trebui măcar o ajustare în zona asta. Ar putea să ajute [bugetul companiei]. Nu va umple acea gaură de care vorbeam pe întregime, dar ar putea să ajute. Spre exemplu, cifrele sunt aproximative, nu le citați ca atare, dar la o creștere de 20% în zona tarifară, s-ar putea aduce undeva la 50 milioane lei în plus pe an”, a mai spus Cătălin Drulă.

VEZI ȘI: Drulă a desființat „fieful” de la Metrorex. Sporuri aplicate abuziv, se arată în ancheta Corpului de Control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel