Scrisori semnate de Einstein, vândute pentru o sumă uriaşă

Albert Einstein
Albert Einstein

În cadrul unei licitații, organizate la Ierusalim pe 20 iunie, au fost vândute mai multe scrisori în care fizicianul Albert Einstein prezenta unor colegi opiniile sale despre fizică, Dumnezeu și Israel.

Scrisorile, redactate în limba engleză între anii 1951—1954 și adresate în principal fizicianului David Bohm, au fost vândute pentru suma de aproximativ 210.000 de dolari (circa 189.000 euro), informează AFP.

În scrisoarea care a fost vândută pentru cel mai mare preț la licitație (84.000 de dolari), Einstein scria: „Dacă Dumnezeu a creat lumea, grija lui principală nu a fost cu siguranță ca înțelegerea acesteia să fie ușoară pentru noi".

Într-o altă scrisoare, adresată în 1951 eminentului fizician David Bohm și vândută pentru 50.400 de dolari, Albert Einstein vorbea despre legătura stabilită de Bohm între teoria cuantică și teoria relativității: „Trebuie să mărturisesc că nu sunt în măsură să ghicesc cum o astfel de unificare ar putea fi obținută". Scrisoarea, dactilografiată, conține și o ecuație scrisă de mână, dar și semnătura lui Einstein, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel