Scrisoarea unei mame pentru Remus Pricopie: Vă mulțumesc în special pentru manuale, mai precis pentru lipsa lor

SCRISOAREA UNEI MAME NEMULȚUMITE PENTRU REMUS PRICOPIE. Începutul de an școlar 2014-2015, marcat în principal de lipsa manualelor școlare la clasa I și a II-a, a determinat-o pe mama unui elev să redacteze o scrisoare deschisă adresată ministrului Educației, Remus Pricopie, în care îi mulțumește ironic pentru ce ceea ce i se oferă copilului său la școală, rugându-l, totodată, să-i îndeplinească și o dorință. 

SCRISOAREA UNEI MAME NEMULȚUMITE PENTRU REMUS PRICOPIE.O mamă nemulțumită de situația din Educație îi semnalează ministrului de resort Remus Pricopie cu ce anume se confruntă părinții și copii atunci când clopoțelul sună începutul de an școlar, mulțumindu-i ironic pentru scaunele de bancă din care ies cuie pentru ca elevul să se învețe cu greutățile vieții, cadrele didactice aflate "permanent în pragul unei crize de nervi" sau care nu vorbesc corect gramatical, manualele lipsă. 

Citește și GAFĂ. Ministrul Remus Pricopie, la început de an școlar

SCRISOAREA UNEI MAME NEMULȚUMITE PENTRU REMUS PRICOPIE. În final, mama nemulțumită îi cere, tot ironic, ministrului Pricopie să-i îndeplinească și un favor, având în vedere că în fiecare an, în septembrie, fondurile sale dispar fără să-și dea seama pentru școală: "să mai amâne treaba cu manualele, pentru că, sincer, a rămas fără bani".

Iată ce i-a scris mama nemulțumită ministrului Remus Pricopie

"Domnule Remus Pricopie, vă mulțumesc!

Vă mulţumesc pentru că înainte de începerea anului şcolar trebuie să spăl pe jos, să şterg praful, să spăl geamurile clasei unde va învăţa copilul. Pentru diversitatea perspectivei de la fereastră, această clasă se schimbă în fiecare an.

Vă mulţumesc pentru condiţiile deosebite oferite împreună cu primăriile, de trebuie să plătesc aproape orice din clasă. Mulţumesc pentru scaunele de bancă din care ies cuie, în acest fel se învaţă copilul cu greutăţile vieţii. După cum observaţi, poţi găsi un scop educativ în tot ce nu funcţionează. Numai persoanele rău intenţionate ar putea crede că legea sau siguranţa copiilor contează.

Vă mulţumesc pentru cadre didactice deosebite. Unul ales pe sprânceană alături de o figura luminată şi înalt prea sfinţită. Este cel care le-a povestit din prima ora cum e cu iadul şi răul care se vor abate asupra celor răi, adică asupra copiilor care nu învaţă o rugăciune. Clar, cu o rugăciune învăţată ajungi direct în rai, unde mai pui că eşti considerat şi un copil bun.

O profesoară de engleză aflată permanent în 'pragul unei crize de nervi', că altfel nu ştiu cum să numesc o femeie care ţipă la toţi copiii, fără excepţie. Dacă nu ar urlă, chiar nu s-ar face înţeleasă de copii, iar pedeapsa aplicată la comun este revoluţionară. Toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Să sufere obrăznicii în tăcere, poate aşa s-or învăţa toţi minte să nu mai deschidă gură în veci.

Lista poate continuă cu cadre didactice care nu vorbesc corect gramatical, care folosesc 'care' în loc de 'pe care', dar acest lucru e un moft, ştiu prea bine. Aşa că propun să trecem la o chestiune arzătoare: banii.

Vă mulţumesc că în fiecare an în septembrie nu mai am problema banilor. Dispar fără să-mi dau seama. Anul trecut, de exemplu, s-a ajuns, cu toate fondurile şi manualele, la aproximativ 500 lei. Bani pentru manuale? Da, aţi auzit bine. Am întrebat la seviciu şi un singur coleg nu a plătit pentru ele anul trecut. Aş vrea să faceţi ceva în privinţa aceasta. Mă simt discriminată, ce şcoală e aia care nu cere bani pentru manuale?

Vă mulţumesc pentru toate lucrurile utile pe care le plătesc la fiecare început de an. Cămăşile albe sunt în top, acelea care nu se calcă sau cele care costă peste 50 de lei bucată sunt cele mai bune.

Urmează videoproiectoarele, laptopurile, calculatoarele, imprimantele şi multă, multă hârtie de toate felurile şi în toate formele. Ştiu, nu sunt necesare, dar trebuie să le oferim copiilor cele mai bune condiţii de studiu, nu?

Anul acesta vă mulţumesc în special pentru manuale, mai precis pentru lipsa lor. Nici nu vă imaginaţi câtă bucurie pe învăţătoare şi învăţători. Este printre puţinele momente în care pot spune cu mâna pe inimă că nu e vină lor şi că nu pot face nimic să rezolve problema. Vă mulţumesc că m-aţi scăpat de o grijă în plus şi de nişte bani daţi de pomană.

Va mulţumesc pentru că aţi făcut din şcoală un loc mai bun. Acum nu mai există bătăi sau făcut de râs în faţă şcolii la careu. Sistemul s-a perfecţionat, bineînţeles cu ajutorul părinţilor binevoitori. Dai bani pentru binele copiilor, că altfel... taci din gură şi nu te revolţi pentru binele copilului, că altfel... Nici măcar la şantaj nu se poate încadra.

V-am scris că să nu mai plecaţi urechea la zvonurile care circulă cum că sistemul e defect. Eu zic că mai are mult până să ajungă la nivelul maxim de stricăciune.

Cam această e realitatea pe teren. Nu pentru toate descrise mai sus sunteţi responsabil în mod direct, dar această e atmosfera. Nu e nici un haos pentru că nu există manuale. Staţi fără grijă! Sistemul s-a repliat, se cer bani pentru diverse caiete pe care să se lucreze, bineînţeles conform programei. Eu zic să mai amânaţi treaba cu manualele, pentru că, sincer, am rămas fără bani.

Vă mulţumesc şi vă urez succes în noul an şcolar!", menționează autoarea scrisorii, numită Miruna, într-un material postat pe smartwoman.hotnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel