Scrisoare Timmermans. Dragnea: Neconvenabil e tot ce nu-i convine lui Iohannis

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat că nu este o întâmplare că prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans a transmis o scrisoare de atenționare României la doar o zi după summit-ul de la Sibiu, afirmând că autoritățile de la București vor răspunde totuși.

"Au ajuns la Camera Deputaților azi (n.r: scrisoarea prim-vicepreședinteleui CE). I-am rugat pe colegii mei să se uite, pe dl Iordache și colegii din Comisia juridică. Am avut gura aurită. Am zis zilele trecute că Iohannis să scoată ceva. Când a ajutat vreodată Frans Timmermans PSD? Hai să fim serioși. Nu există în Legera adoptată de Palament un articol neconstituțional. Nu există nicio virgulă diferită de țările respective. Neconvenabil e tot ce nu îi convine lui Iohannis. Tot ce țipă Iohannis că nu îi convine am văzut venind de la Bruxelles (...) O să răspundem de la Parlament. Joi sunt la Summit la Sibiu. Vineri apare scrisoarea. A venit inspirația din Sibiu și nu are nicio legătură cu campania electorală?", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

"Eu am văzut acolo niște petreceri și acolo (n.r.: La Sibiu). O fi fost nervos, nu i-a plăcut mâncarea? S-a auzit că s-au făcut niște negocieri care să vină pe funcție, adică 7-10 oameni care să conducă Europa".

Critici internaționale pentru România

Liderul PSD a făcut referire și la situația din alte state membre UE care critică situația statului de drept din România: "Stat de drept. Perfect. Nu am văzut nicio reacție în Olandă, de unde e domnul (n.r.: Frans Timmermans), în legătură cu faptul că miliarde de euro veniți din Rusia s-au spălat acolo. Ce au făcut ei? Au făcut înțelegere cu băncile. Adică aceste fapte se pot mușamaliza. Am văzut că i-au identificat dl Weber, 700.000 de euro luați de dumnealui și duși acasă. Pentru că și-a închiriat o locuință dintr-un sătuc, din Germania. Asta are legătură cu statul de drept? Au o problemă cu casele popularii Iohannis și Weber", a afirmat Dragnea.

Legat de susținerea pentru Frans Timmermans în funcția de președinte al Comisiei Europene, acesta făcând parte din același grup european ca și PSD, Dragnea a completat: "Dar nici dumnealui nu cred că mai vrea. Nu am vorbit că suntem înghețați. Așa au stabilit ei că suntem, mă rog 2-3. Nu mai contează. Avem de gând să scoatem câți mai mulți europarlamentari", scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel