Scrisoare dură către pietoni. Polițiștii trag un semnal de alarmă!

Polițiști
Polițiști

Polițiștii din județul Iași au adresat o scrisoare pietonilor ”grăbiți” și trag un semnal de alarmă.

"Dragă pieton care traversezi pe roşu ca şi când semaforul ar fi opţional, să ştii că oamenii aceia care aşteaptă răbdători să se facă verde nu sunt nici plictisiţi de viaţă şi nici nu au mai mult timp de pierdut decât tine. Sunt pur şi simplu civilizaţi, respectă legea, se respectă pe ei înşişi, dar şi pe cei din jur.

Oameni buni, ştim că tentaţia e mare! Nu vezi nicio maşină, nu e niciun poliţist în apropiere la acel moment, ai nevoie să ajungi rapid într-un loc... Ce mai contează că e roşu? Ei bine, contează! Ce ar însemna să trăim, fiecare, după propriile reguli? Suntem cetăţenii celei mai frumoase ţări de pe planetă şi avem drepturi! Corect. Avem însă şi obligaţii pe care, dacă le respectăm, ne păzim pe noi înşine şi nu le facem rău nici celor din jur. Dacă nu le respectăm însă, încasăm amenzi şi asta ar fi cea mai uşoară consecinţă.

S-a dovedit deja că principiul 'mie nu mi se poate întâmpla nimic' nu este valabil. Se poate, din păcate, şi sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete", se arată în scrisoarea deschisă a poliţiştilor din cadrul IPJ Iaşi.

Peste 3.400 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor în 2018. Peste 240 în luna ianuarie 2019. Majoritatea pentru traversare neregulamentară sau prin loc nepermis, mai spun polițiștii din Iași. 

 

Vezi și: 

5 din 10 copii, victime ale hărţuirii de tip cyberbullying

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel