Scrisoare 12 ambasade justiție. Chirieac, sfat pentru Dăncilă: Dați ordonanța de urgență!

Dăncilă
Dăncilă

Douăsprezece ambasade ale mai multor state îşi "exprimă îngrijorări cu privire la statul de drept" din România şi solicită părţilor implicate în elaborarea de ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei ''să se abţină de la modificări care ar slăbi statul de drept şi capacitatea României de a lupta împotriva criminalităţii şi corupţiei".

În replică, premierul Viorica Dăncilă a spus că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului.

Chirieac, sfat pentru Dăncilă

Bogdan Chirieac, la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor, i-a dat un sfat premierului Viorica Dăncilă: să dea ordonanță de urgență.

"Trebuie găsită o sală mare în Guvern, unde să fie invitați cei 12 ambasadori, și să fie acolo, la masă, și Mariana Rarinca, și Dan Radu Rușanu, și Tiberiu Nițu, și alții care sunt în cazuri din acestea strigătoare la cer... cu achitări în justiție. La mijloc, la masă, l-aș invita pe procurorul Portocală. La final, dacă va prevala punctul de vedere al ambasadelor occidentale... l-aș pune imediat șef la DNA pe procurorul Portocală.

Problema este că, din 2005, nu a mai existat politică externă reală în România, lucru care își spune cuvântul. Situația este cea pe care o vedem și care ne este profund defavorabilă. Vom traversa deșertul. Guvernul trebuie să conștientizeze că, cu cât scurtează mai repede coada pisicii, cu atât și noi vom traversa deșertul mai repede. Dacă au vreo ordonanță de dat, să-i dea drumul!", a zis Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Iohannis, 15 ani România - NATO. Hartmann: Lătratul unui Ciobănesc german în aplauzele cățelușilor



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel