EXCLUSIV  Scrierile lui Eminescu, pictate

În perioada 15-29 ianuarie 2018, sub egida Centrului Cultural „Mihai Eminescu” are loc expoziția „Artă în oglindă”. 

„Galeria Luceafărul" din cadrul Parcului Național, găzduiește pe data de 16 ianuarie, începând cu ora 17.00 un prim vernisaj la care Maria Alexe și Ioana Badea sunt curatori. Printre expozanți se numără: Ioana Badea, Elena Margot Baranga, Corina Chirilă, Ingrid Dan, Elena Dumitrescu, Andreea Dumitrescu, Dan Gelelețu, Oana Pinzaru, Ana Ruxandra Pascu, Anita Rădulescu, Paula Slivinschi, Alexandru Zană.

Curatorul și expozantul Ioana Badea a declarat, în exclusivitate pentru DC News, că „arta in oglindă este o expoziție omagiu, adus literaturii prin care artiștii dau culoare pasajelor marilor opere literare transpunându-le pe pânzele lor . Expoziția pe care dorim să o organizăm are ca temă modul în care o anumită imagine este interpretată de diferiți creatori ce folosesc tehnici artistice diverse. Un scriitor sau un pictor se raportează în mod diferit la un aspect din realitate. Bucureștiul scriitorilor este diferit de cel al pictorilor imaginile completându-se reciproc. Ne propunem să expunem și lucrări ce reflectă modul în care artiștii vizuali se raportează la opera unor scriitori ca Eminescu, Blaga, Bacovia, Nichita Stănescu."

Expoziția este organizată ARTUT - ARTĂ UTILĂ PENTRU MINTE ȘI SUFLET este o grupare artistică ce reunește artiști contemporani, critici și iubitori de artă din București și nu numai. Scopul ei este acela de a iniția un dialog permanent între artiști și public.

La această expoziție vor participa artiști, membrii ai diferitelor uniuni de creație. Gruparea este condusă de dr. Maria Alexe, specialist în studii multiculturale și Ioana Badea – artist vizual și este sprijinită de criticii de artă Speranța Ștefănescu, Mihai Moldovean (absolvenți ai Facultății de Istoria și Teoria Artei) și Ilie Roșianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel