Urmărește emisiunea live


Scott Pruitt, noul șef al agenției americane pentru protecția mediului(EPA)

Senatul american a aprobat vineri controversata propunere a lui Donald Trump pentru conducerea Agenției americane pentru protecția mediului (EPA), Scott Pruitt, un sceptic al schimbării climatice, grație majorității republicane și în ciuda încercărilor democraților de a amâna votul, transmite agenția EFE.

Rezultatul votului a fost 52 pentru și 46 contra.

La audierea din Senat, din 19 ianuarie, Scott Pruitt a recunoscut că activitatea umană influențează schimbările climatice, însă a adăugat că amploarea acestui impact rămâne discutabilă, conform relatării AFP.

Numeroase organizații pentru protecția mediului, dar și adversarii politici democrați au criticat nominalizarea de către Donald Trump a acestui fost ministru al justiției din Oklahoma, care este acuzat că este climato-sceptic și că ar vrea să elimine o serie de importante reglementări federale pentru protecția mediului care afectează interese din sectorul industrial american.

"Lăsați-mă să vă spun: știința ne spune că se modifică clima și că activitatea oamenilor, într-o anumită măsură, influențează această schimbare", a declarat el în cadrul unei audieri în fața Senatului. Însă, "capacitatea de a măsura cu precizie gradul și amploarea acestui impact și ceea ce trebuie să facem în această privință fac obiectul unor discuții și dezbateri în curs de desfășurare", a adăugat viitorul șef al EPA.

Scott Pruitt este cunoscut pentru apropierea sa de sectorul industriei petroliere și a dat de mai multe ori în judecată EPA, instituția pe care o va conduce, în numele intereselor unor companii din Oklahoma, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel