Scott Donaldson, prima persoană care a traversat marea într-un caiac

poza cu caracter descriptiv caiac
poza cu caracter descriptiv caiac

Neozeelandezul Scott Donaldson a devenit prima persoană care a reuşit performanţa de a traversa singur, într-un caiac, cei 2.200 de kilometri care separă Australia de Noua Zeelandă.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani a sosit luni seara complet epuizat în New Plymouth din North Island după două luni petrecute pe Marea Tasmaniei în confruntare directă cu apele agitate, vânturile puternice sau chiar rechini. Au fost zile în care vâsleam până la epuizare, după care mă trezeam a doua zi şi o luam de la capăt, a declarat acesta pentru presa locală.

Vâslea câte 16 ore pe zi

Donaldson a plecat din Coffs Harbour de pe coasta nordică a statului New South Wales în urmă cu 62 de zile şi a vâslit aproape 16 ore pe zi. Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern, aflată în prezent în concediu de maternitate, s-a numărat printre cei care l-au felicitat pe Donaldson. Unele realizări sunt dificil de contabilizat, cum ar fi să traversezi Marea Tasmaniei singur într-un caiac, a scris premierul pe Twitter.

Sunt sigură că Scott Donaldson ne-a uimit pe toţi. Este cu adevărat extraordinar, a adăugat aceasta. Donaldson se află la a doua încercare de a traversa Marea Tasmaniei, după ce în 2014 a fost foarte aproape de a finaliza călătoria după 84 de zile petrecute pe mare. Sportivul a trebuit să abandoneze după ce o furtună deosebit de puternică i-a avariat ambarcaţiunea când se afla la doar 80 de kilometri de coasta Noii Zeelande. Donaldson, diagnosticat cu astm, a plecat în călătorie pentru a colecta fonduri destinate cercetării medicale din domeniul acestei afecţiuni. Am suferit de astm din copilărie, iar acum şi fiul meu are aceeaşi afecţiune, a spus acesta. Sunt dovada vie a lucrurilor pe care le poţi realiza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel