Şcoli evacuate, după un seism cu magnitudinea de 4,9

Mai multe şcoli au fost evacuate în Portugalia, după un seism cu magnitudinea de 4,9.

Şcolile din oraşul portughez Arraiolos au fost evacuate luni, în urma unui seism produs în această regiune, care a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter.

Nu au fost raportate victime, persoane accidentate şi pagube majore la nivelul infrastructurii. Presa portugheză a anunţat că unele dintre comunităţile locale au rămas fără electricitate. Profesorii şi elevii au fost trimişi acasă ca măsură de precauţie, a declarat purtătorul de cuvânt al acelei şcoli pentru agenţia de presă portugheză Lusa News.

Seismul a avut loc la ora locală 11.51 (13.51 ora României, n.r.). Epicentrul a fost plasat la 6 kilometri nord de Arraiolos, un oraş aflat la o distanţă de 130 de kilometri faţă de Lisabona. După cutremur au avut loc şase replici cu magnitudini care au variat între 1,3 şi 2,5 grade pe scara Richter, a anunţat Institutul Portughez pentru Mări şi Atmosferă (IPMA).

Un seism cu magnitudinea de 4,9 este considerat 'uşor', în timp ce un cutremur cu magnitudinea de 5 este considerat 'moderat'. În 1755, un cutremur cu o magnitudine cuprinsă între 8 şi 9 a distrus complet Lisabona. Potrivit experţilor, regiunea rămâne vulnerabilă în faţa riscului seismic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel