Şcoală de vară a PPE. Alex Coita: Nu mă mai regăsesc în discursul lor

Florin Răvdan / 01 aug 2019 / 22:41

Politologul Alex Coita, invitat să vorbească la şcoală de vară a PPE, a afirmat că nu se mai regăseşte în discursul formaţiunii politice europene, deşi a fost mult timp un admirator. 

"Mi-a făcut plăcere să particip astăzi, în calitate de speaker, la școala de vară a organizației de tineret a Partidului Socialist European, Young European Socialists (YES), eveniment care a avut loc anul acesta pe malul Mării Negre, în Bulgaria.

Am avut ocazia să fiu în același panel cu doamna Kornelia Ninova, președinta Partidului Socialist Bulgar, principala forță de centru-stânga din această țară.

O să vă spun părerea mea sinceră: la fel ca în cazul PPE, forță politică europeană de care m-au legat multe în trecut și care din păcate are azi un discurs în care nu mă mai regăsesc, și la social-democrații europeni și-au făcut loc prea multe clișee și idei mai puțin practice.

Am apreciat totuși abordarea aplicată și constructivă a doamnei Ninova și am încercat să transmit tinerilor participanți o viziune care să meargă mai departe de discursul “sexomarxist” și să integreze un proiect al solidarității, concretizat prin sprijinirea formării unor comunități unite în jurul unor interese și valori comune.

Mă aștept de la orice forță politică echilibrată, fie ea liberală sau social-democrată, să reconstruiască societățile noastre, care se dezintegrează pe zi ce trece, să încerce să readucă clasa de mijloc în centrul discursului politic și să promoveze avantajele nete ale unei coeziuni reale și voluntare", a scris Alex Coita pe pagina sa de Facebook.