Sclavie Italia. Viorica Dăncila trage un semnal de alarmă: Cazuri tulburătoare

Europarlamentarul Viorica Dăncilă s-a deplasat în Italia, la fermele despre care se spune că găzduiesc o mulțime de românce care lucrează în sclavie. Dăncilă a confirmat că există cazuri cu adevărat tulburătoare, în care româncele ajung să fie captive și nu mai reușesc să părăsească fermele în care s-au angajat. 

Viorica Dăncilă spune că în unele ferme pur și simplu nu se poate pătrunde, fiind împrejmuite și păzite de câini. 

"Nu am putut pătrunde foarte adânc pentru că sunt proprietăți private îngrădite de sârmă, foarte înalte cu câini la poartă. Nu îți permiți să intri pe o proprietate privată dar am mers în mijlocul fermelor alături de încă trei eurodeputați și un ONG. Unele dintre femei sunt sclave acolo. Am această convingere. Toți au recunoscut acest lucru. Preotul care lucrează de 40 de ani la Ragusa spune ce se întâmplă acolo: vin foarte multe femei însărcinate și chiar la biserică au opt copii care s-au născut din violuri și are preotul grijă de aceste copii. Ceea ce am înțeles și ceea ce au subliniat cu toții este că în ultima perioadă, din 2007, de la intrarea României în Uniunea Europeană a fost un val foarte mare de femei care au venit către Ragusa să lucreze în serele din Ragusa. Astfel, a avut o transformare majoră: dacă înainte muncitorii erau bărbați, acum sunt foarte multe femei. Româncele acceptă o plată mult mai mică decât suma standard de 50 de euro pe zi. Româncele lucrează pe 15-20 de euro," a povestit Viorica Dăncilă la emisiunea be EU de la Antena 3.

Europarlamentarul spune că mulți oameni ajung să plătească sume exorbitante pentru chirie, în condițiile în care nu există minime condiții. Multe dintre românce nu mai ajung însă niciodată în România. 

"Am înțeles că unele femei locuiesc în condiții absolut deficitare. Stau mai mulți într-o singură cameră de genul unui garaj. Nu au toalete, nu au dușuri sau condițiile minime pentru existență. Sunt situații în care plătesc totuși pentru aceste locuri în care stau. Am întâlnit o familie de români care spuneau că deși stăteau într-o cameră fără geamuri, fără nimic, plăteau 200 de euro pentru că stăteau acolo. Ce am înțeles eu deși nu pot confirma: mulți nu pot pleca de acolo deși vor. Au datorii în țară și nu se pot întoarce acasă. Alții pur și simplu nu pot ieși din acele ferme," a mai spus Viorica Dăncilă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel