Sclavie în Marea Britanie: ROMÂNI păcăliți și AMENINȚAȚI. Banii din salariile lor, spălați și investiți în case și mașini de lux în România

Fotografie creată de Chait Goli, de la Pexels
Fotografie creată de Chait Goli, de la Pexels

Mai multe persoane de cetățenie română au lucrat în fabricile și în spălătoriile auto din Corby, a anunțat Poliția din Marea Britanie, care  a oferit o actualizare a anchetei.

Potrivit poliției din Marea Britanie, traficanții români au forțat 27 de persoane să muncească în localitatea Corby, relatează  Northantstelegraph. Banda de traficanți români a fost desființată de Europol și Eurojust, cu ajutorul forțelor de poliție din România și Marea Britanie, la sfârșitul lunii aprilie.

Rețeaua infracțională a fost desființată după ce polițiștii au descoperit dovezi de trafic de persoane, exploatare prin muncă și spălare de bani.

Europol: 25 de percheziții domiciliare, arestări și confiscări de bunuri

Europol a confirmat că, pe 27 aprilie, s-au efectuat 25 de percheziții domiciliare (13 în România și 12 în Corby, Marea Britanie), au fost făcute cinci arestări și au confiscat două mașini de ultimă generație, arme și echivalentul a 200.00 lire sterline în diferite valute.

Victimele fuseseră forțate să lucreze în fabricile și spălătorii auto din localitatea Corby pentru o plată mică sau deloc. De la începutul lui 2018, rețeaua criminală a ademenit persoane vulnerabile în situații financiare instabile, oferindu-le locuri de muncă în Marea Britanie. Suspecții au recrutat victime direct din județul Iași, dar și prin intermediari.

27 de victime, atât bărbați, cât și femei, de origine română

Până în prezent, anchetatorii au identificat  27 de persoane de origine română. Rețeaua criminală a transportat victimele în Marea Britanie, unde li s-au luat actele de identitate și telefoanele și le-au forțat să muncească cu o recompensa salarială infimă sau deloc.

Victimele au fost forțate să muncească 16 ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Suspecții au pus la punct o rețea largă de recrutare, transport, cazare și exploatare a victimelor.

Traficanții furnizau forță de muncă în colaborare cu managerii firmelor britanice

Membrii bandei criminale au furnizat companiilor, precum fabrici și spălătorii auto, muncitori cu salarii mici, totul în colaborare cu managerii firmelor.

Ba mai mult, întrucât suspecții dețineau toate actele de identitate ale victimelor, puteau contracta diferite împrumuturi folosind numele acestora. Suspecții au controlat și cardurile bancare ale victimelor, retrăgând toate plățile salariale făcute acestora de către angajatori.

Banda amenința victimele și familiile lor de acasă cu violență fizică. Fără mijloace de comunicare și sub control strict de către banda criminală, victimele au lucrat fără să primească nicio plată, fără aprovizionare cu alimente sau îngrijiri medicale de bază.

Suspecții au spălat banii obținuți din infracțiuni prin investiții în imobiliare în România și prin achiziționarea de bunuri de lux. Tot poliția britanică a confirmat că rețeaua de traficanți romani a fost trimisă în judecată de către instanțele din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel