EXCLUSIV  Schimbări majore pe piața asigurărilor. Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, dezvăluirile zilei

Cristian Roșu, vicepreședintele ASF, a vorbit, în cadrul conferinței ”Quo Vadis piața de asigurări în 2019”, despre piața asigurărilor și modificări legislative importante. 

”Avem câteva propuneri legislative la care lucrăm și pe care le vom promova chiar în prima parte a anului 2019: susținerea în continuare în dezbatere parlamentară a legii asigurărilor mutuale, care a trecut de Senat și este la Cameră; modificarea vestitei legi a RCA, care ne ocupă tot timpul și toate energiile și pe care vom reuși, poate, într-un final, să o maturizăm pe piața românească și să discutăm și despre alte asigurări, pentru că nu numai RCA formează asigurările din România.” subliniază vicepreședintele ASF, Cristian Roșu, în cadrul conferinței ”Quo Vadis piața de asigurări în 2019”, organizată de DC Media Group și Fundaţia Institutul de Studii Financiare. 

”O altă lege căreia trebuie să-i facem corecțiile necesare este legea locuinței, care are doar 20% grad de cuprindere, legea asigurărilor obligatorii. O altă lege la care ne gândim să aducem corecții și să o facem să aibă o aplicabilitate mult mai nuanțată în condițiile concrete ale pieței de astăzi este legea 503 a falimentului în asigurări și a redresării. O vom cupla cu legea 246 a rezoluției ca să avem un pachet complet de abordare prudențială. (...)” mai subliniază Cristian Roșu. 

Colaborare ASF - CNAIR

Cât despre o colaborare cu CNAIR, vicepreședintele ASF, Cristian Roșu, a subliniat că e o idee interesantă ce ar trebui discutată împreună cu CNAIR ”pentru a vedea în ce măsură există posibilitatea și tehnică și de realizat tehnic, astfel încât odată cu citireaa numerelor mașinilor și identificarea lipsei rovinietei să se facă o potrivire și cu baza de date astfel încât să fie identificate mașinile  neasigurate prin asigurarea obligatorie RCA.”

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a precizat, în cadrul evenimentului că ”din punct de vedere tehnic, se poate”, subliniind că sunt trei actori importanți CNAIR, Poliția și STS, care realizează conexiunea. 

Vezi mai mult în video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel