Schimbări la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Monica Anisie, ministrul Educației, precizări

Monica Anisie, ministrul Educației, a vorbit despre schimbările la Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul viitor.

Monica Anisie a explicat ce se întâmplă cu Bacalaureatul de anul viitor, în emisiunea ”Legile Puterii”, de la Realitatea tv:

”În anul acesta școlar nu va fi nicio modificare. Anul acesta școlar, odată început - eu sunt adepta stabilității în sistem - deci nu pot să fac nicio modificare în sistem. Nu-mi permite nici legea. Bacalaureatul și evaluarea națională de anul acesta, vreau să-i liniștesc pe părinți, pe elevi, nu se va întâmpla nimic. Nicio modificare”, a spus, joi seara, ministrul Educației, Monica Anisie.

”Pentru anul școlar următor, elevii care sunt acum în clasa a șaptea ar trebui să dea evaluarea anuală și admiterea în liceu după lege. Numai că, la acest moment, elevii care sunt în clasa a șaptea nu au primit o formare transdisciplinară ca să poată să dea toate acele discipline prevăzute în lege, dar nu au nici acest potofoliu educațional. De aceea, voi propune ca pentru anul școlar următor să mergem după modelul evaluării anuale de anul acesta, dar decizia va fi luată prin consultare publică”, a mai spus ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel