Schimbare răsunătoare în Senat. Lovitură pentru PNL

Răsturnare de situație în Senat. O schimbare răsunătoare, dată, în urmă cu o lună, ca sigură, este ascunsă sub preș de PNL prin tăcere. 

Subiectul momentului este dat de Liviu Dragnea. Președintele PSD a dat un mesaj clar cu privire la mecanismul de alegere. PSD este pregătit să boicoteze alegerile locale dacă vor fi schimbate regulile jocului în timpul jocului, în cazul în care premierul va da OUG pentru schimbarea legislației electorale, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi. 

Luna trecută, PNL anunța un alt subiect fierbinte, o altă schimbare, a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Era dată ca și făcută, având în vedere conflictul politic dintre Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea de la învestirea Guvernului tehnocrat. Mare a fost surpriza PNL, luni, când cei doi lideri de partid care au mers împreună la consultările cu Dacian Cioloș, ceea ce demonstrează, spune analistul politic Alfred Bulai, capacitățile de negociator al președintelui PSD. 

De ce tace PNL

Analistul politic Alfred Bulai a spus pentru dcnews.ro că "toată disputa cu alegerile locale arată o majoritate clară în Parlament: PSD, ALDE, UNPR. Situația e atât de dezechilibrată politic, încât nu mai vrea nici PNL să tulbure apele ca să înceapă lupta la președinția Senatului". Dacă PNL ar aduce în atenția publică acest subiect, ar arăta doar că nu poate să-l schimbe pe șeful Senatului, potrivit analistului. Dacă alege să tacă și să nu mai vorbească despre acest subiect, electoratul, din cauza noilor subiecte de agendă, nici nu-și va mai aminti de proiectul PNL de a-l schimba pe Călin Popescu Tăriceanu. 

Faptul că un subiect lansat de Liviu Dragnea, al boicotului alegerilor locale, este în top pe agenda politicienilor, arată importanța și puterea politică a social-democratului. Urmează să vedem cum va ieși PSD din acest subiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel