Schimbare în campionatul spaniol de fotbal. Pariorii vor fi afectați

O decizie adoptată azi de Federația spaniolă de fotbal se va răsfrânge și asupra pariorilor.

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a anunţat azi că va renunţa din sezonul viitor la partidele de campionat desfăşurate luni, asigurând că i-a ascultat pe fanii mobilizaţi împotriva programării meciurilor în afara weekendului.

"Lunea nu se va mai juca fotbal", a scris pe Twitter preşedintele Federaţiei, Luis Rubiales, potrivit AFP. "Din sezonul viitor, în La Liga se va juca fotbal sâmbăta şi duminica. Vom vedea ce se va întâmpla cu zilele de vineri, dacă vom ajunge la un acord care să fie bun pentru toată lumea (acord cu La Liga şi difuzorii - n. r.). Afacerile sunt importante, dar mai importanţi sunt suporterii", a adăugat el.

De mai multe sezoane, televiziunea spaniolă transmite luni seara un meci din fiecare etapă din La Liga. Meciul nu poate implica echipele participante în cupele europene, astfel că aceleaşi formaţii mici evoluează în acest interval orar, fiind dezavantajaţi suporterii, ce nu pot să se deplaseze sau să umple stadionul lor.

La solicitarea suporterilor

Grupurile de suporteri ai lui Rayo Vallecano, Girona, Leganes şi Levante au publicat în această săptămână un comunicat comun pentru a anunţa că în semn de protest, vor lăsa neocupate gradenele în primele cinci minute ale meciurilor din etapa a 26-a, din acest weekend. Fanii lui Alaves au recurs şi ei la această modalitate de a protesta în aceste săptămâni.

Criticat pentru programarea acestor meciuri la ore nepotrivite pentru umplerea stadioanelor, dar bune pentru televiziune, preşedintele La Liga, Javier Tebas, a dat de înţeles joi că întâlnirea de luni ar putea fi mutată duminica la ora 14:00.

Anunţul lui Rubiales a fost aplaudat de federaţia suporterilor, FASFE.

Şi în Germania, unde au fost introduse în acest sezon, meciurile de luni au dus la manifestări de protest, fanii, de exemplu, aruncând cu mingi de tenis pe gazon. Sub presiune, federaţia germană a promis că va opri experienţa, dar rămâne în principiu legată de un contract de drepturi TV valabil până în iunie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel