Schimb de focuri la Cairo. Teorist, ucis de forţele de securitate

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un militant a fost ucis şi doi poliţişti au fost răniţi într-un schimb de focuri în timpul unui raid al forţelor de securitate la Cairo, a anunţat duminică Ministerul de Interne egiptean, relatează DPA.

Forţele de securitate au efectuat un raid la o ascunzătoare din cartierul al-Matariya din estul capitalei Cairo, care este folosită de "elemente teroriste" ale mişcării Hasm, legată de Frăţia Musulmană, pentru a depozita arme pentru a lansa "atacuri ostile", a precizat ministerul într-un comunicat.

În timpul raidului a avut loc un schimb de focuri în care un 'terorist' a fost ucis şi doi poliţişti din sectorul central de securitate au fost răniţi, se mai arată în comunicat. Forţele de ordine au confiscat arme, numeroase gloanţe, un lansator de grenade de mână şi materiale explozive, a adăugat ministerul. Miercuri, ministerul a precizat că a omorât nouă militanţi ai Hasm, inclusiv un lider al grupului, în două raiduri la Cairo.

Egiptul a început anul trecut o operaţiune la nivel naţional împotriva "organizaţiilor teroriste şi criminale". Egiptul s-a confruntat cu o înmulţire a atacurilor militanţilor din 2013, după ce armata l-a înlăturat de la putere pe Mohammed Morsi, primul preşedinte islamist ales democratic în Egipt, care a divizat însă ţara. Sute de membri ai forţelor de securitate egiptene au fost ucişi în atacuri, majoritatea revendicate de Statul Islamic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel