Scenariul care zguduie România. Lovitură din partea Rusiei

România se află într-o poziţie cheie în ecuaţia geo-strategică mondială. Apărată de SUA şi NATO, cu Rusia aproape de graniţă, dar ât de vizată este, de fapt, România, de pericolul rus?

La această întrebare a răspuns fost ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, care a explicat că retorica lui Vladimir Putin se încadrează într-o logică de război rece.

"Retorica lui Putin nu este nouă, este una de tip război rece. Aş vrea să le împrospătăm memoria cu extinderea NATO. Când NATO s-a extins, după ultimul val de extindere, când am devenit şi noi aliaţi, înalţii oficiali de la Moscova au declarat că România va deveni ţintă în planificarea armamentelui greu din Rusia. Adică putem să fim atacaţi oricând nuclear. E clar că domnul Putin vrea să mascheze unele probleme uriaşe economie grave", a zis Corneliu Dobrițoiu în emisiunea "Q&A", de la Antena 3.

"Putin adoptă aceeaşi linie de gândire ca Stalin. El face ce crede el că este bine pentru popor, nu ceea ce este chiar bine pentru rus", a spus Dobrițoiu care a adăugat că NATO a demonstrat, prin acţiunile sale, că are un caracter defensiv, dar Rusia nu a vrut să vadă.

[citeste si]

"NATO s-a angajat ca, pe etapele de extindere, cu noile ţări, să nu angajeze infrastructura de comandă a NATO, ca semn de bunăvoinţă către Moscova, care să demonstreze că alianţa are caracter defensiv. Ce a făcut Putin? Ne-a ameninţat, prin interpuşi, că vom deveni adversar strategic al Rusiei", a subliniat fostul ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel