EXCLUSIV  Scaunul președintelui Iohannis atârnă de un fir de ață

”Cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea, acolo, cu evreii” a declarat președintele României, Klaus Iohannis, la o întâlnire cu ziariștii. Dacă ambasada Israelului la București, guvernul israelian sau una dintre organizațiile evreiești internaționale vor taxa afirmația ca fiind antisemită, practic președintele Iohannis trebuie să demisioneze.

Cât este el de neamț, niciun stat occidental nu-l va mai avea partener de dialog. Situația este atât de gravă încât, într-o declarație făcută după aproximativ 2 ore, președintele Iohannis a dezavuat faptul că ar fi antisemit, motivând că a fost premiat de mai multe organizații internaționale evreiești și și-a cerut scuze public tuturor celor care ar putea fi jigniți de declarația sa.

Pentru cititorii noștri merită să explicăm un pic de ce declarația președintelui, cu siguranță făcută dintr-o greșeală, este cât se poate de antisemită. În primul rând, declarația "înțelegeri secrete cu evreii" se constituie ca unul dintre izvoarele antisemitismului european. Cu evreii faci înțelegeri secrete ca să faci ceva rău. O idee îmbrățișată și de Germania nazistă. 

În al doilea rând, Liviu Dragnea, ca și Viorica Dăncilă, nu s-au dus în Israel să se întâlnească cu evrei, ci cu israelieni. În afară de evrei, în Israel, trăiesc, cu cetățenia țării respective, 1,7 milioane arabi israelieni și 300.000 de creștini.

Organizațiile evreiești sunt, pe bună dreptate, extrem de sensibile la astfel de derapaje. Cu siguranță, președintele nu a dorit să jignească și să facă o declarație politică antisemită capabilă să-i încheie brusc cariera politică și să arunce România într-un con de umbră din care este nevoie de ani de zile pentru a se mai putea ieși.
Dincolo de persoana președintelui, decuplată din nefericire de la toate problemele interne ale României, sper, pentru țara noastră, ca scuzele prompte ale lui Iohannis - primele din cariera sa prezidențială- să fie acceptate și subiectul închis. Altminteri, tot ce se încearcă a se clădi prin mutarea ambasadei României la Ierusalim se va pierde într-o blocadă internațională față de care blocarea României în timpul mineriadei lui Ion Iliescu a fost o simplă joacă de copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel