Scântei în Moldova, după afirmația lui Dodon. Ședință de Guvern tensionată

Igor Dodon a afirmat în Rusia că jumătate din România e pământ moldovenesc. El a mai spus că intenționează să anuleze Acordul de Asociere cu UE, dar și să semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitică. 

La începutul ședinței de Guvern, premierul Pavel Filip a precizat că a fost pus în situația să facă precizări în urma acestor afirmații. 

”Astfel de declarații nu vor avea niciun fel de aplicare practică la Chișinău. Guvernul nu va accepta în niciun fel așa ceva. Acest acord este unul din pilonii noștri strategici pe care se bazează Guvernul. Avem regim liberalizat de vize, avem un acord de finanțare macrofinanaciară în valoare de 100 de milioane de euro și dacă cetățeanul simplu nu a simțit aceste investiții ale UE nu este vina Uniunii Europene dar a administrației de la Chișinău", a spus Filip, potrivit deschide.md

”Declarația privind Uniunea Euroasiatică a domnului Dodon este doar o declarație politică care nu poate fi pusă în aplicare fără acordul Parlamentului și Guvernului. Am spus și anterior atât premierului rus Medvedev dar și președintelui Putin că nu văd oportun o discuție UE - Moldova - Federația Rusă. Noi avem relații aparte cu Uniunea Europeană iar altă relație cu Federația Rusă. Vom încerca să găsim soluțiile necesare anume în acest format. Am colaborat până acum cu Federația Rusă, am avut și o comisie economică comună. M-am bucurat și ieri să aud că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a accentuat necesitatea unor discuții și cu guvernul Republicii Moldova, având în vedere competențele președintelui pe subiectele importante de politică externă” a mai spus premierul moldovean. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel