Scandalul Panama Papers a făcut prima victimă politică

Premierul Sigmundur David Gunnlaugsson a anunțat marți că va demisiona în încercarea de a salva coaliția de guvernământ, relatează AFP, transmite Agerpres.

Decizia vine după ce numele său a apărut în ancheta internațională referitoare la averile pe care înalți demnitari din diferite țări le dețin în paradisuri fiscale.

Anunțul privind demisia prim-ministrului, primul înalt oficial care cade victimă a scandalului 'Panama Papers', a fost făcut de oficiali ai formațiunii acestuia, Partidul Progresului.

"Premierul a informat grupul parlamentar (al Partidului Progresului) că va demisiona din funcție", a declarat marți, în direct la televiziune, Sigurdur Ingi Johannsson, vicepreședinte al partidului și ministru al agriculturii.

Premierul Gunnlaugsson amenințase anterior marți cu dizolvarea forului legislativ dacă va fi abandonat de Partidul Independenței, aliatul său în coaliția de guvernare.

"I-am spus președintelui Partidului Independenței că, dacă parlamentarii formațiunii consideră că nu mai pot susține guvernul (...), voi dizolva parlamentul și voi convoca alegeri legislative", a scris Gunnlaugsson, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel