Scandalul din Parlament ajunge pe masa CCR. Judecătorii decid soarta lui Orban

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Marcel Ciolacu s-a consultat cu juriştii PSD, dar şi cu Victor Ponta, şi a decis să sesizeze CCR, în urma numirii, pentru a doua oară, a lui Ludovic Orban ca prim-ministru.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ar putea sesiza, cel mai probabil luni, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict între şeful statului Klaus Iohannis şi Parlament, după ce Ludovic Orban a fost desemnat din nou pentru funcţia de premier.

Potrivit unor surse social-democrate, consultate de Agerpres, Marcel Ciolacu s-a consultat vineri cu juriştii partidului, dar şi cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi a decis să facă această sesizare la CCR. La documentul prin care va fi sesizată Curtea lucrează mai mulţi jurişti din PSD, iar acesta va fi finalizat până luni. Tot luni urmează ca preşedintele Camerei să anunţe oficial decizia pe care a luat-o cu privire la acest demers.

”Vom cere lămuriri”

 

Marcel Ciolacu şi-a exprimat încă de joi îndoiala în ceea ce priveşte legalitatea nominalizării lui Ludovic Orban ca prim-ministru, după ce a trecut moţiunea de cenzură, menţionând că PSD va cere lămuriri în acest sens.

"Am luat şi eu act din presă de auto-propunerea domnului Orban din nou de a fi primul-ministru al României, după ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură post-decembristă. (...) Nu ştiu nici cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi desemnat prim-ministru. Vom vedea. Nu sunt specialist în Constituţie, dar cu certitudine vom cere lămuriri până se va ajunge la un vot în Parlament", a precizat el, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel