Scandalul cărnii de cal: Findus acuză Spanghero că a etichetat greșit

findus
findus

Compania franceză Spanghero, furnizor de carne pentru lasagna, a fost acuzată, sâmbătă, de grupul agroalimentar Findus că a livrat carne de cal românească cu menţiunea "vită", relatează AFP, potrivit money.ro.

"Fiind vorba despre carne, reglementarea care se aplică în Franţa şi în Europa cere ca pe ambalaj să se identifice clar cine a procesat acest produs", a explicat pentru AFP directorul de operaţiuni al filialei franceze a grupului, Christophe Guillon.

"Este ceea ce numim ştampilă veterinară", a precizat el.

Producătorul de lasagna pentru Findus, compania Comigel, cu sediul la Metz şi care foloseşte aproximativ 20 de ingrediente din care aproximativ 15 la sută carne de vită, a primit astfel pachete purtând eticheta cu ştampila veterinară franceză şi numele şi înregistrarea Spanghero", a continuat el.

"Ştampila franceză presupune că Spanghero a transformat această carne, altfel nu avea dreptul" de a o marca, explică el.

Or, "după cum citim în presă, Spanghero începe să explice că de fapt nu procesează această carne", a adăugat el. "Există o incoerenţă aici", a declarat el

"Findus pune următoarea întrebare: cum este posibil ca în 2013 un procesator de carne să poate comercializa carne de cal cu ştampila veterinară franceză «carne de vită»?", a declarat la rândul său Matthieu Lambeaux, directorul general al Findus France.

Spanghero, cu sediul în Aude, a afirmat sâmbătă că va urmări în justiţie producătorul român de la care s-a aprovizionat.

"Am cumpărat carne de vită «origine Europa» şi am revândut-o. Dacă într-adevăr este vorba despre carne de cal, ne vom întoarce către furnizorul român", a declarat pentru AFP Barthélémy Aguerre, preşedintele Spanghero, contactat prin telefon.

Descoperirea cărnii de cal în lasagna care ar fi trebuit să conţină carne de vită a provocat un scandal în Marea Britanie, unde calul este venerat şi consumarea cărnii acestuia este tabu, şi a determinat retragerea, vineri, a preparatelor incriminate din Franţa şi Suedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel