Urmărește emisiunea live


Scandalul admiterilor în universităţile americane. Noi acuzaţii formulate împotriva actriţei Lori Loughlin

Actriţa americană Lori Loughlin este vizată începând de marţi de un nou capăt de acuzare formulat pe numele ei în scandalul mitei oferite de mai mulţi părinţi bogaţi din Statele Unite pentru a facilita admiterea copiilor lor în universităţi de prestigiu, din cauza căruia artista riscă să fie condamnată la mai mulţi ani de închisoare, informează AFP. 

La fel ca alţi nouă părinţi implicaţi în acest scandal, Lori Loughlin şi soţul ei sunt de acum acuzaţi de asociere cu infractori pentru coruperea unor programe federale, un capăt de acuzare care se adaugă celor de spălare de bani şi de asociere cu infractori în vederea săvârşirii unor transferuri frauduloase de fonduri, a anunţat Biroul procurorului general din Boston. Actriţa americană, devenită celebră pentru rolul interpretat în serialul 'Full House', şi soţul ei, Mossimo Giannulli, sunt acuzaţi că au plătit 500.000 de dolari în 2016 şi 2017 pentru ca cele două fiice ale lor să poată fi admise la Universitatea Southern California (USC).

Artista, în vârstă de 55 de ani, este deja vizată de o posibilă condamnare de 40 de ani în închisoare. Odată cu noul capăt de acuzare, ea riscă să primească cinci ani suplimentari de închisoare. Până acum, spre deosebire de Felicity Huffman, cealaltă actriţă celebră americană implicată în acest scandal, Lori Loughlin a susţinut că este nevinovată. Prin adăugarea noului capăt de acuzare, procurorul general din Boston, Andrew Lelling, accentuează presiunea pentru ca Lori Loughlin să îşi recunoască vinovăţia.

Acordurile prin care persoanele puse sub acuzare pledează 'vinovate' în instanţă sunt frecvente în Statele Unite: pe lângă evitarea procesului, aceste acorduri permit de obicei obţinerea unor pedepse reduse. Felicity Huffman, acuzată că a plătit 15.000 de dolari pentru ca fiica ei să fie admisă la USC, a pledat 'vinovată' încă din luna martie. Vedeta din serialul 'Desperate Housewives' a fost apoi condamnată la jumătatea lunii septembrie la două săptămâni de închisoare, o pedeapsă pe care artista este deja pe cale să o ispăşească, deoarece şi-a început încarcerarea pe 15 octombrie. Pe lângă Lori Loghlin şi Felicity Huffman, alţi 30 de părinţi americani au fost puşi sub acuzare în acest dosar.

Fostul patron al unei asociaţii specializate în pregătirea elevilor pentru examenele de admitere în universităţi, William Singer, a creat un sistem bine rodat pentru a îi ajuta pe părinţii care apelau la serviciile sale: sistemul inventat de William Singer mergea de la trişatul la examene şi până la mituirea unor antrenori de sport din universităţi, care pledau apoi pentru admiterea candidaţilor ale căror nume le primeau în prealabil pe canale neoficiale. Asociaţia lui a primit în total 25 de milioane de dolari de la părinţi bogaţi, dornici să îşi vadă copiii admişi la universităţi de mare prestigiu, precum Yale, Georgetown şi Stanford, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel