Liberalizarea serviciilor medicale, scandal Victor Costache. Gorghiu: Ați mai văzut atâta ipocrizie?

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Alina Gorghiu a reacționat la scandalul momentului care îl are în prim-plan pe ministrul Sănătății, Victor Costache.

"Ați mai vazut atâta ipocrizie la cei care nici până acum nu s-au împăcat cu ideea că România s-a așezat pe calea normală?! Se pare că ampla campanie de fake-news împotriva Guvernului continuă, de data aceasta s-a găsit ca temă sănătatea. Motivul evident - deranjul pe care echipa reformistă de la minister îl produce în rândul unui grup care are fobie de orice schimbare reală! Și care este acum sămânța de fake-news în rafală? Un proiect de liberalizare a serviciilor medicale care vine dincolo de orice dubiu în avantajul cetățeanului (contribuabilului), pacient care va beneficia de mai multe opțiuni de tratament", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

"Să-i lăsăm cu supărarea"

"Ca să vă ajut să înțelegeți despre ce e vorba vin și pun două întrebări simple: De ce să nu i se confere pacientului dreptul să-și aleagă medicul și serviciul medical în care are încredere fie la stat, fie la privat? De ce să nu se aplice principiul atât de simplu „banul urmează pacientul" ? Aaa, pentru că se supără cei care erau obișnuiți cu principiul de până acum - "banul urmează interesele unui grup mic de privilegiați", fără de care nu mișca nimic în sistem, supra-medicii care erau obișnuiți să stabilească la ce au dreptul și la ce nu au dreptul pacienții, ba chiar și drepturile medicilor de rând? Să-i lăsăm cu supărarea..", a adăugat Gorghiu.

"Îl felicit pe Victor Costache"

"Îl felicit pe Victor Costache pentru inițiativa aceasta, dar și pentru aportul semnificativ pe care îl aduce în sănătate, în calitate de medic. Îl respect pentru că a ales ca, în puținul timp liber pe care îl are, să exercite în continuare meseria de medic, adică să salveze vieți! Pentru că a ales să opereze pro-bono! Pacienții sunt pe mâini bune! Și rămâne întrebarea zilei: trebuie să aibă pacientul sau nu libertatea de a accesa cel mai rapid și bun serviciu medical indiferent că e la stat sau la privat? Voi ce credeți?", a conchis liberala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel