EXCLUSIV  Scandal Valea Uzului. Dan Tănasă: E manipulare! Fake news! Nimeni nu a dat acest lucru

Dan Tănasă a demontat, într-un interviu pentru DC News, manipulările apărute după evenimentul de ieri, din Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

Dan Tănasă a fost prezent ieri, la manifestațiie prilejuite de Ziua Eroilor, la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului.

Problema unor publicații este că românii au forțat intrarea într-un cimitir, care este domeniu public. În primul rând, eu am făcut apel la instituțiile statului să asigure accesul în cimitir, dar statul român nu este reprezentat de demnitari. Atenție! Ungaria a fost reprezentată, în 5 iunie, de către vicepremierul Ungariei, la cel mai înalt nivel. Cimitirul este domeniu public, iar interzicerea accesului într-un cimitir este o faptă contravențională. Nu contează că este în Harghita sau în Dărmănești, proprietarul (nr.red. statul) trebuia să asigure accesul în cimitir. Noi nu avem demnitari ai statului român. Și aici nu dau vina pe polițiști sau pe jandarmi pentru că ei au respectat un ordin. Dau vina pe Carmen Dan și trebuie să își dea demisia, dar nu pentru ce spune UMDR sau  Kelemen Hunor. Carmen Dan trebuie să își dea demisia pentru că a interzis polițiștilor și jandarmeriei să asigure accesul în cimitir. În mod normal, autoritatea de stat ar trebui să asigure accesul în cimitir, nu să forțezi cetățenii să intre în cimitir. Domnule, dacă te pui în fața TIR-ului te strivește! Dacă te pui în fața acceleratului de Baia Mare, te va strivi!, a spus Dan Tănasă pentru DC News.

Jandarmeria spune că nu a existat niciun incident

Dacă țineți minte când l-au bătut pe George Simion și el a întrebat de ce au pus saci negri de  gunoi pe crucile românilor, i s-a răspuns că 'Dumnezeu a pus'. Și asta voi scrie și eu pe blog că, Dumnezeu a deschis poarta cimitirului, ca să intre românii. Problema este că acel cimitir a fost închis ilegal și președintele CJ Harghita și primarul din Sânmartin au făcut un abuz în serviciu. Apoi, au stabilit un orar de vizitare cu programare prealabilă, după care a venit vice-premierul Ungariei și a intrat liniștit. Maghiarii pot intra liniștiți în acel cimitir, problema a fost că românii au forțat intrarea! Eu mă raportez la ce spune Jandarmeria Română, care a fost acolo, și care spune clar că nu au existat incidente între persoane, nu au existat distrugeri. a spus Dan Tănasă.

Manipulări grosolane

În rest, avem de-a face cu manipulări și fake-news mizerabile, cu scopul evident de a duce în derizoriu Ziua Națională a Eroilor. Era sărbătoare națională, există o hotărâre de Guvern. Ce căutau maghiarii acolo? Cum să blochezi intrarea într-un cimitir? Este faptă penală! Eu am spus ieri la tv, nimeni nu a relatat până acum! Anul trecut, Ministerul Culturii a finanțat cu 65.000 de lei aceste cruci și acel monument, la solicitarea primarului din Dărmănești, pentru a celebra Centenarul. Crede cineva că Ministerul Culturii dădea bani, dacă erau acte false? Mai mult, înainte de a solicita banii, a întrebat cadastrul din Bacău. Într-adevăr, există o dispută între cele două UAT-uri, între Sânmartin, județul Harghita și Dărmănești, județul Bacău, dar până se rezolvă disputa în instanță, există documente la mine pe blog, în care cadastrul îi notifică pe primarul din Dărmânești că cimitirul este în interiorul UAT Dărmănești. Punct! Hai să spunem că cimitirul se află în Harghita, dar nu se schimbă situația. Nu aveam voie să intrăm în Harghita de Ziua Eroilor? Să spui că acolo au fost bande de legionari, că s-a incitat, este inadmisbil. Nu a existat un maghiar care să fi fost agresat. Dacă exista un singur maghiar caruia să i se fi atins un fir de păr, îl făceau victimă senzațională, dar nu a existat așa ceva! În busculada transmisă ieri, acolo sunt românii, care cad în acel șanț. Unul dintre ei este chiar vice-primarul din Valea Uzului”, a spus Dan Tănasă pentru DC News.

 Vezi și  Cimitir Valea Uzului, conflict români-maghiari. Chirieac: Ar fi devastator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel