Scandal vaccinare rujeolă. Grindeanu recunoaște tot - RĂSTURNARE de situație

Sorin Grindeanu a participat la evenimentul "Săptămâna Europeană a Imunizării – Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de numere".

Premierul a spus o frază-cheie care răstoarnă tot ce știam, la momentul actual, despre copiii care au murit de rujeolă anul trecut. Sorin Grindeanu a zis că este inadmisibil ce s-a întâmplat cu micuții bolnavi de rujeolă, care nu au avut vaccinuri.

"Riscăm să ajungem într-o situație ridicolă în care impunem sancțiuni, dar nu avem stocuri. Sunt hotărât să rezolvăm această problemă. Este o situație care nu mai poate fi tolerată sau acceptată. Este inadmisibil ca în România să fie an de an crize multiple din cauza lipsei repetate a vaccinurilor. De asemenea, este inadmisibil ca această situație a adus suferința acelor familii ai căror copii au murit de rujeolă. Nu există scuze pentru asemenea drame", a zis Sorin Grindeanu.

Așadar, până acum, noi asociam decesele de rujeolă refuzului vaccinării când, de fapt, cauza era cu totul alta. Prin această frază, Sorin Grindeanu îi acuză pe predecesorii săi de faptul că au murit copii de rujeolă din cauza lipsei de vaccinuri, adică este o acceptare a faptului că au murit pentru că statul nu a asigurat vaccinuri.

"Am doi copii, de șase și trei ani. I-am vaccinat pe amândoi, dar de fiecare dată (...) am avut probleme în a găsi vaccinul de care aveam nevoie. (...) Poate sunt eu unul dintre părinții care au avut noroc, dar vaccinarea propriului copil nu trebuie (...) să țină nicidecum de o chestiune legată de hazard", a declarat Grindeanu, la evenimentul "Săptămâna Europeană a Imunizării — Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre", de la Palatul Parlamentului.

Potrivit șefului Executivului, rezolvarea problemei lipsei vaccinurilor este esențială, dar în același timp trebuie luate măsuri în privința lipsei de informare. Premierul a precizat că este hotărât să ia măsurile necesare în acest sens.

[citeste si]

"Sunt hotărât (...) să luăm măsurile necesare în dialog permanent (...) cu medicii, cu instituțiile responsabile în domeniu, astfel încât, pe de o parte să reușim să rezolvăm — și nu doar temporar — problema vaccinurilor, iar pe de altă parte să reușim să informăm și să educăm corect românii în legătură cu importanța imunizării, pentru că aceasta este calea corectă", a mai afirmat Grindeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel