Scandal stocuri strategice de iarnă. Fostul ministru al Energiei răspunde acuzațiilor

Victor Grigorescu, ministrul Energiei
Victor Grigorescu, ministrul Energiei

Stocurile de iarnă necesare sistemului energetic există şi au fost notificate noului Guvern încă de la preluarea mandatului, a scris fostul ministrul al Energiei, Victor Grigorescu, pe pagina personală de Facebook. 

Reacția vine după ce, joi, actualul ministru de resort, Toma Petcu, a declarat că fostul Guvern nu s-a preocupat de asigurarea stocurilor pentru iarnă. 

"Stocurile de iarnă necesare sistemului energetic există şi ele au fost notificate inclusiv către Guvernul Grindeanu, la preluarea mandatului. Este o naivitate să credem că aceste stocuri dispar peste noapte sau se pot constitui la comandă. Stocuri pentru iarnă au început să fie acumulate încă din toamnă", spune Grigorescu. 

Dispută politică  

"Discuţia pe marginea existenţei lor este o chestiune politică şi nicidecum profesională. Cine vrea să le verifice poate să o facă prin înfiinţarea unei comisii sau prin verificarea directă a cifrelor. Nu e nevoie de şapte zile ca să vezi dacă ai sau nu stocuri la îndemână. Nu avem sincope în alimentarea cu energie sau agent termic, adică stocurile există şi din ele producem energia în vârf de sezon rece", a adăugat Grigorescu. 

Potrivit acestuia, Dispeceratul Energetic Naţional şi Comandamentul de iarnă gestionează situaţia an de an, au acces la aceste date şi, dacă ar fi existat vreo problemă, ea s-ar fi rezolvat de multă vreme. 

'"Greaua moştenire' e doar o chestiune de discurs politic", a adăugat fostul ministru. 

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat joi că a observat, în ultimul interval de timp, o proastă pregătire a perioadei de iarnă realizată de fostul guvern, precizând că a cerut Corpului de control să facă verificări în acest sens la complexele energetice Hunedoara şi Oltenia, precum şi la Ministerul Energiei, informează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel