Scandal privind închiderea școlilor. Oana Dobre-Dimofte: Posibil să fie și un pic de răcoare prin Iad

Codul portocaliu de vreme rea, care a afectat mai multe județe din țară, a determinat închiderea școlilor, lucru care i-a împărțit pe români în două tabere. Despre acest subiect a scris și jurnalista Oana Dobre-Dimofte.

"Până la urmă, ne-au împărțit și de la asta cu școlile.

În mod automat, dacă unii părinți sunt supărați pe decizia Primăriei, înseamnă că folosesc școala ca pe un fel de debara în care își depozitează copiii. Nu, înseamnă, de exemplu, că acei părinți pur și simplu nu își pot lua o zi liberă de la job și nu au joburi la care să poată merge cu copilul.

Dacă școlile private au decis să rămână deschise, înseamnă că reprezintă un privilegiu pentru ăi bogați și îmbuibați, posesori de mașini încălzite. Nu, foarte mulți dintre părinții care își duc copiii la școli private nu sunt nici pe departe nababi. Doar oameni absolut normali, din clasa mijlocie, care își mai iau un job sau fac sacrificii pentru a investi câteva sute de euro pe lună în educația copilului. La grădinițele și școlile private, educația nu mai costă mii de euro lunar, ci prețurile încep de la 2-3 sute. Nu-i puțin, de acord, dar mulți părinți taie acești bani din alte cheltuieli pentru că își doresc altceva pentru copiii lor.

'Pesediști obtuzi'

Dacă unii părinți sunt de acord cu închiderea școlilor, înseamnă că sunt niște pesediști obtuzi. Nici asta nu e adevărat. Sunt părinți care își poartă copiii la munte în miez de iarnă, care îi învață cu condițiile meteo extreme de mici, care sunt inspirați de relaxarea din modelul nordic de educație. Și sunt părinți care poate știu mai bine sensibilitățile copiilor, care îi cresc mai protejați. Că se bucură să nu își trimită copiii în viscol nu îi face în niciun fel.

Suntem diferiți. Ne creștem copiii diferit. Avem păreri diferite. Dar nu văd de ce să ne insultăm și să ne aruncăm invective unii altora.

[citeste si]

Zilele de cod portocaliu sunt despre autorități. Ele da, sunt datoare să explice și să argumenteze absolut tot ce fac. Părinții nu au de dat explicații nimănui pentru felul în care percep codul portocaliu.

Da, tocmai am scris un mesaj pacifist. Posibil să fie și un pic de răcoare prin Iad", a fost mesajul jurnalistei Oana Dobre-Dimofte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel