Scandal polițist rutieră - polițist local. Lucian Diniță: Un lucru foarte grav. Așa ceva nu pot să cred!

Un scandal uriaș s-a produs, la sfârșitul lunii octombrie 2019, în Sectorul 1, între un polițist de la Brigada Rutieră și un polițist local, după ce polițistul de la Rutieră i-a cerut celui de la Locală să se legitimeze, iar cel din urmă a refuzat. Cel de la Locală a afirmat că nu are motive pentru care să fie legitimat în timpul muncii. 

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, a intervenit la Digi24, unde a spus: ”Așa pot să încep: of!”. El a explicat, în intervenția telefonică, următoarele: ”Suntem o țară în care totul e cu susul în jos. Sunt de acord că nu trebuia să se ajungă la așa ceva. Este incredibil! Nicăieri în Europa asta nu se întâmplă ca două autorități care, pe undeva, se numesc la fel, dar au atribuții diferite, să intre într-o astfel de polemică. Pe de altă parte, pe scurt, totul e plecat din capul locului, de la înființare, și, mai mult decât atât, de la apariția legii 155/2010, unde s-au făcut câteva compromisuri vizavi de ceea ce trebuie să facă poliția locală care, într-adevăr, are niște atribuții limitate. Pe de altă parte, în lipsă de lucrători în cadrul MAI și, mai ales, de poliție în trafic, s-a încercat o cooperare cu poliția locală. Faptul că unul aparține de poliția locală, iar celălalt are atribuții la nivel național sunt chestiuni interpretabile și totul pleacă de la legea pentru poliția locală. S-a vrut undeva să fie un fel de poliție paralelă la un moment dat. Vedeți unde se ajunge?”. 

Polițistul local n-ar mai fi fost sancționat după ce ar fi intervenit șeful Brigăzii Rutiere care l-ar fi chemat în bază pe polițistul de la Rutieră: ”Dacă este adevărat și se confirmă ce spune presa, e un lucru foarte grav! Să chemi un agent din stradă ca să anuleze o amendă. Niciodată n-a existat așa ceva! Aici e o întreagă discuție, trebuie făcute verificări și văzut, dacă s-a întâmplat așa ceva, e foarte grav și e ilegal. Așa ceva nu pot să cred!”.

Lucian Diniță a amintit că a el, fost șef al Poliției Rutiere, a fost amendat pentru viteză și figurează cu 6 puncte de penalizare. ”Deci, despre ce discutăm? Legea e pentru toți!”.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel