Urmărește emisiunea live


Scandal pensii speciale. Dumitru Costin, despre ce s-a discutat la întâlnirea grefierilor cu Orban

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat marţi că reprezentanţii organizaţiei şi ai sindicatelor grefierilor şi personalului auxiliar din justiţie au convenit cu premierul constituirea unui grup de lucru în vederea identificării de soluţii legislative la problematica legată de pensiile şi salarizarea din domeniu. 

'Întâlnirea de astăzi a vizat două subiecte, ambele au incidenţă cu corpul profesional al grefierilor şi al personalului auxiliar din justiţie. Subiectul numărul unu a vizat iniţiativele parlamentare de modificare a legii pensiilor acestui corp profesional. Concluzia întâlnirii: Guvernul nu-şi asumă politic vreun astfel de proiect de lege. În ceea ce îi priveşte, au disponibilitatea de a ne aşeza la masă şi a discuta o posibilă ameliorare a cadrului legislativ sau modificare a acestuia pentru toate corpurile profesionale, însă este un demers de durată, nu un demers care să se tranşeze de pe o zi pe alta', a declarat Dumitru Costin la finalul întâlnirii de la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban şi miniştrii de resort.

Preşedintele BNS a adăugat că al doilea subiect discutat a fost despre 'dezechilibrele în salarizare'. 'Există, odată cu aplicarea Legii 153, o multitudine de speţe individuale care au dus la apariţia unor discriminări în interiorul acestui corp profesional, lucru pe care l-am semnalat în ultimii 2 ani, inclusiv prin acţiuni de protest organizate aici, în Piaţa Victoriei.'

'Pentru a vă da seama de dimensiunea, dar şi de gravitatea acestor speţe, doar de la începutul acestui an au fost înregistrate în instanţele din România peste 400 de cazuri individuale care vizează astfel de discriminări în ceea ce priveşte salarizarea acestor categorii socio-profesionale. Pe cale de consecinţă, am convenit cu premierul ca începând de săptămâna viitoare să constituim un grup de lucru care va include reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, ai Ministerului Muncii şi reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe.'

'Evident, structura noastră sindicală, Federaţia Publisind împreună cu sindicatele afiliate din domeniu vor delega reprezentanţi sindicali care au deja materialele pregătite, analizele pentru a lucra împreună şi a găsi nişte soluţii pentru a stopa această nebunie care se manifestă astăzi în tot corpul profesional al grefierilor şi al personalului auxiliar', a mai declarat Dumitru Costin, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel