Scandal pe fondul școlii. Asociația de Părinți, RĂZBOI cu o elevă de 18 ani. ”Exact ceea ce domnișoara voia să atingă”

Război și cuvinte dure între Asociația Părinților unui liceu și o elevă care a semnalat că se plătește fondul școlii, deși e ilegal. 

O mămică, Laura Sămulescu, chiar președintele Asociației Părinților Liceului ”Traian” a intervenit telefonic și a spus că s-a ajuns la ”exact ceea ce domnișoara voia să atingă, ca și element al comunicării sale”. Cerându-i-se explicații, a răspuns: ”vreau să spun că deși, în mare parte, sunt cuvintele mele, au fost scoase din context în momentul în care a fost făcută postarea”. Întrebată dacă ei, Asociație de Părinți, se ceartă cu un copil care abia a făcut 18 ani, din cauza cuvintelor pe care le-a folosit, Laura Sămulescu a răspuns ”da”, adăugând că așteaptă întrebarea. ”Asta e problema, tonul și cuvintele folosite, nu problema în sine?” a întrebat jurnalista Digi24. Președinta Asociației Părinților a răspuns că este într-adevăr o problemă specifică nu doar liceului Traian - ”poate lucrul acesta ne-a făcut pe noi să ne simțim lezați. Este o problemă a învățământului românesc, a felului în care statul asigură cele necesare unei bune activități în școala românească”. 

De ce sunt revoltați părinții că o elevă atrage atenția că n-ar trebui plătit fondul școlii

La insistențele jurnalistei, întrebată cu ce este vinovată Roxana Șerban că a atras atenția asupra acestei probleme, Sămulescu a răspuns că problema este ”felul în care a acționat, dacă a sesizat-o la nivelul unității de învățământ, aceasta nu trebuia să îmbrace, în primul rând, forma unei sesizări, pe care o adresează către conducerea unității școlare...”. Președintele Asociației Părinților a spus că părinții elevei Roxana Șerban nu sunt în asociație. Cu privire la cine o apără pe Roxana Șerban, Sămulescu a răspuns că Asociația de Părinți îi apără pe toții copiii din liceu și că nu a făcut niciodată diferență între elevi. 

Eleva Roxana Șerban se zbate ca elevii să nu mai fie nevoiți să plătească fondul școlii. 

Iată mesajele sale de pe Facebook care au generat furia Asociației Părinților: 

- ”Fondul scolii exista, desi autoritatile se fac ca nu exista- 100 lei/elev. 

Desi primarii si directorii se jura ca in scolile administrate de acestia nu se colecteaza niciun ban si ca elevii au toate necesitatile, in realitate, acestia gestioneza sute de mii de lei pe cale informala.

Am facut rost, zilele trecute, de un tabel care cuprinda "situatia colectarii" fondului scolii in Liceul Teoretic Traian din Constanta, liceu unde invat si eu. Am fost socata sa vad ce sume se vehiculeaza si destinatia lor. Mai mult, tabelul are o rubrica si de grad de colectare, ceea ce imi da senzatia ca daca nu ne conformam urmeaza sa fim executati silit.

Practic, Liceul Traian cheltuie pe sub mana aproape 10.000 € pentru paza, consumabile, "serbare craciun" sau "premii olimpici".
In calitate de membru al consiliului de administratie, voi cere stoparea oricarui fenomen de astfel de colectari, la modul cel mai serios, si sanctionarea tuturor celor implicați.”


- ”Ieri dimineață am trimis o adresa de informații de interes public tuturor unităților de învățământ din municipiul Constanța prin care le solicitam directorilor să ne spună modul în care este asigurată paza în unitatea de învățământ pe care o conduc și sursa de finanțare a acesteia. Astăzi, ne-au venit pe mail două răspunsuri. Aceste răspunsuri atestă faptul că părinții nu trebuie neapărat să scoată bani din buzunar pentru a asigura paza și protecția copiilor lor, ci directorii pot apela la sprijinul financiar al Primăriei Constanța, respectiv al Ministerului Educației Naționale. Astfel, fenomenul "fondul școlii" dispare. Așa da! De ce aici se poate și în alte școli/licee nu?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel