Scandal la Uniunea Scriitorilor: Anunț de ultimă oră al Consiliului USR

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR) decis, luni, excluderea din Uniune a membrilor autodeclaratei 'conduceri a USR', respectiv a scriitorilor Ioana Crăciunescu, Dan Iancu, Florin Iaru, Cosmin Perţa, Valeriu Mircea Popa, Cristian Tiberiu Popescu, Octavian Soviany, Adrian Suciu, Cristian Teodorescu, Paul Vinicius, Daniel Vorona, după ce, în Adunarea Generală Extraordinară a USR care a avut loc sâmbătă, s-a votat un nou statut și o nouă conducere. 

Potrivit USR, 'Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere a constatat încălcarea de către un număr de membri ai Uniunii Scriitorilor din România a art. 16 şi următoarele din cap. 5 din Statutul USR, în sensul că au convocat nestatutar o Adunare Generală Extraordinară şi au organizat, la data de 19 martie, o Adunare Generală Extraordinară nestatutară, nedesfăşurată prin adunările generale ale Filialelor, în care s-au votat nestatutar noi organe de conducere', scrie Agerpes.

Prin comunicatele remise presei, s-a folosit abuziv şi nelegal sigla USR, uzurpându-se calităţile oficiale ale persoanelor alese legal şi statutar în funcţiile de conducere şi creându-se astfel prejudicii de imagine grave Uniunii, în aceste condiţii Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere propunând Consiliului USR excluderea scriitorilor amintiţi, adaugă sursa citată.

Ce spune Cristian Teodorescu

Cristian Teodorescu, unul dintre cei vizați de decizia Consiliului Uniunii Scriitorilor din România (USR) și care a fost ales președinte al USR la Adunarea Generală Extraordinară convocată la data de 19 martie, consideră că Nicolae Manolescu este "prost sfătuit".

"Dl Nicolae Manolescu ne dă dreptate, fără să vrea

Nu știu cine îl sfătuiește pe dl Nicolae Manolescu, dar îl sfătuiește prost. Iar dacă nu-l sfătuiește nimeni, ci a reacționat de unul singur la comunicatul nostru, a făcut-o ignorînd pînă și statutul după care a fost ales. În loc să vadă dacă nu cumva noi, aceștia puțini, avem dreptate, a anunțat într-un interviu că vom fi dați afară din Uniune la ședința de azi a Consiliului USR.

Știam că asemenea lucruri se supun la vot, nu că președintele anunță dinainte ce va face Consiliul.

Dl Nicolae Manolescu se face că nu știe că această Adunare Generală Extraordinară a fost organizată după toate regulile prevăzute de lege. Iar dacă nu știe, cu atît mai trist pentru cei care se lasă conduși de domnia-sa.

Dl Nicolae Manolescu vrea să inducă scriitorii și opinia publică în eroare cu afirmația sa, că „ne-am fi ales între noi". Am făcut Adunarea Generală Extraordinară potrivit prevederilor legii, nu așa cum susține dl Nicolae Manolescu, că am fi făcut-o ilegal.

Dacă dl. Nicolae Manolescu nu știe legile sau le aplică așa cum îi convine, acesta nu-i un argument să susțină neadevăruri despre noi. Că încearcă să minimalizeze inițiativa noastră îl privește. Dar cînd servește scriitorilor și opiniei publice neadevăruri despre noi, dl Nicolae Manolescu nu face decît să justifice acțiunile noastre și încercarea pe care o facem de a reforma Uniunea Scriitorilor", a scris, luni, pe Facebook, Cristian Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel