Scandal la Muzeul de Istorie. Dragoș Neamu cere demiterea lui Ernest Oberlander

Muzeograful Dragoş Neamu cere demiterea lui Ernest Oberlander, managerul Muzeului Național de Istorie a României.

"CRIZA DE LA MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI SE ADÂNCEȘTE.

La nici 3 zile după declarațiile halucinante și nocive ale Domnului Ernest Oberlander, încă manager al Muzeului Național de Istorie a României, cu privire la asigurarea colecțiilor, la mai bine de o lună de zile după ce tot acesta a pierdut procesul cu Ordinul Arhitecților din România în cazul concursului internațional de proiecte pentru reconceptualizarea muzeului (făcut praf de către Dl. Oberlander), aflăm o altă ispravă managerială a acestuia care ar trebui să atragă, în mod logic, demiterea din funcția pe care o deține.

[citeste si]

MNIR trebuie să plătească daune de peste 32.000 EUR pentru o altă prostie managerială a Domnului Oberlander -
http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx....

Cer public Ministerului Culturii, Domnului Ministru, demiterea Domnului Oberlander și stabilirea unui interimat urgent care să oprească grava hemoragie de care suferă MNIR, un pacient aproape mort. De asemenea, este nevoie de demiterea Dului Oberlander și din funcția de președinte al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor", a scris Dragoș Neamu pe Facebook.

Muzeul Național de Istorie a României, inaugurat în anul 1972, este una dintre instituțiile reprezentative ale culturii românești. Muzeul este adăpostit într-o clădire monument istoric, denumită în trecut Palatul Poștelor, aflată în cuprinsul vechiului centru istoric al Bucureștiului. Prin colecțiile sale, MNIR deține un fond foarte valoros de bunuri de patrimoniu mobil care ilustrează toate perioadele semnificative din trecutul poporului român, cât și din vremea unor civilizații care au existat în vechime pe actualul teritoriu al țării noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel