Pleșoianu - Prișcă, scandal la Antena 3 pe modificarea Codului Penal

Modificările aduse la Codul de procedură penală au stârnit un adevărat scandal în studioul postului Antena 3. 

Acuzele aduse de opoziție, de zile întregi, cu privire la faptul că, după ultimele modificări ale Codului de procedură penală, violatorul va sta față în față cu victima au fost dezmințite cu legea în mână în cadrul emsiunii "Exces de Putere". Interpretarea articolelor a stârnit schimburi dure de replici între Răzvan Prișcă (PNL), Liviu Pleșoianu (PSD) și jurnaliștii Oana Zamfir și Adrian Ursu.

Răzvan Prișcă: "Articolul votat spune că inculpatul are dreptul de a participa la orice act de procedură de urmărie penală inclusiv în audierea martorilor sau a victimelor. În anumite situații, cu indicii temeinice, poate cere procurorului calitatea care se aplică și martorilor intimidați sau amenințați. Așa spune..."

Liviu Pleșoianu: "Ascultați-mă. Tăceți un pic să citim din lege, dacă nu suntem analfabeți! (...) Dacă persoana vătămată sau partea civilă se află în vreuna dintre situațiile prevăzute la alin. (2), organul de urmărire penală îi aduce la cunoștință măsurile de protecție care pot fi luate, conținutul lor și posibilitatea de a renunța la acestea. Și atenție, domnul Prișcă. Renunțarea persoanei vătămate sau a părții civile la luarea măsurilor de protecție se consemnează în scris și se semnează de către aceasta, în prezența reprezentantului legal"

Adrian Ursu: "Deci renunțarea la acest drept de a nu fi față în față e pe răspunderea celui care este vătămat"

Răzvan Prișcă: "Articolul votat pe această speță aduce o situație nouă. Până acum nu ajungea în situația asta la o urmărire penală. Acolo vorbește doar de situația de martor amenințat sau martor cu probleme, da?"

Oana Zamfir: "Stau cu codul de procedură deschis la articolul 113. (...)Atunci când sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege referitoare la statutul de martor amenințat sau vulnerabil ori pentru protecția vieții private sau a demnității, organul de urmărire penală poate dispune față de persoana vătămată ori față de partea civilă măsurile de protecție prevăzute la art. 124-130, care se aplică în mod corespunzător. Domnul Prișcă, Stau cu articolul acest articol există în codul de procedură pe care îl aplicați în această țară. Dumneavoastră ați spus că e rău că lasă la mâna anchetatorului această decizie și eu vă citesc că la mâna anchetatorului lasă codul de procedură în vigoare."

Adrian Ursu: "Domnule Prișcă, îmi cer scuze, nu mă pricep eu la drept, dar la memorie mai am niște legături. Într-o emisiune, de acum patru zile, ați mărturisit că dumneavoastră nu ați pledat niciodată într-un proces penal?"

Răzvan Prișcă: "Da, și? E normal!"

Adrian Ursu:"Atunci să încheiem discuția. Acum mimați competența!"

Răzvan Prișcă: "Vorbim limba română, haideți să nu..."

Liviu Pleșoianu: "Păi în limba română este scris codul ăsta și articolul ăla 113"

Adrian Ursu: "Manipularea are multe fețe"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel