Scandal în USR. Votul intern pentru şefia partidului, prelungit după suspiciuni de fraudă. Cristian Seidler: Campanie de manipulare

USR
USR

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR stârnesc tensiuni în interiorul partidului. Votul pentru şefia partidului a fost prelungit cu încă 48 de ore, după ce la filiala USR Iaşi ar fi creat mai multe adrese de e-mail după încheierea scrutinului. Voci din partid au criticat măsura, acuzând fraude la alegeri. 

Deputatul Cristian Seidler a explicat, la Antena 3, că informaţiile prezentate în presă sunt parţial adevărate, dar şi parţial false, motiv pentru care acuză că se încearcă o manipulare a opiniei publice. 

"Informaţia este parţial adevărată şi parţial falsă, fix cum îi stă bine unei manipulări vehiculate în spaţiul public. Ce spun sursele nu corespunde mereu cu realitatea. E vorba despre faptul că unii dintre membrii USR nu au adresă de email. Comisia electorală, prin regulament, a dat indicaţii despre cum ne putem asigura ca aceştia să voteze, pentru că procesul nostru este unul strict electronic. Nu e vorba doar de Iaşi, ci de toţi membrii USR care nu au e-mail", a explicat Cristian Seidler la Antena 3. 

Cosette Chichirău: Nu e vorba de fraudă

Acuzată pe grupurile interne ale USR de faptul că ar fi încercat să fraudeze alegerile interne, contracandidata lui Dan Barna la şefia partidului a reacţionat.

 „La Iași nu există nicio fraudă electorală. Din păcate, observ cum o campanie internă a fost transformată de unii colegi într-o bătălie incorectă. Președintele USR este ales prin votul electronic al tuturor membrilor, exprimat prin intermediul unui link trimis unei adrese de email. În multe județe, ne-am extins și în rural, unde oamenii ori nu au adrese de email ori nu le folosesc decât foarte rar. Este și cazul județului Iași, unde avem aproximativ 500 de membri din 1000 care nu au adrese de email. Niciunul din acești membri nu a votat până în acest moment, cum mulți alții din țară nu au votat. Până aseară, când trebuia să fie închis votul, participarea la vot la nivel național era sub 50%. Nu poate fi vorba de fraudă dacă nu ai posibilitatea să votezi. Înțeleg dorința unor colegi de a continua campania negativă împotriva mea pentru ca mi-am „permis” să candidez la președinția USR, dar nu există fapte reale care să susțină aceste acuzații.”, a declarat Cosette Chichirău la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel