SCANDAL în Plus, partidul lui Cioloș: Mi-a cerut DEMISIA. Nu o voi face!

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Avram Fiţiu, profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Cluj-Napoca şi membru în partidul lui Dacian Cioloş, a fost acuzat de către un coleg de patid că are simpatii de extremă dreapta.

Scandalul a fost tranşat prin retragerea ambilor din Consiliul Național al PLUS. George Gima, cel care l-a acuzat pe Avram Fiţiu de vederi extremiste, susţine că Dacian Cioloş personal i-ar fi cerut să-şi dea demisia din partid.

”Dacă mi-ați fi spus ca voi face parte din Consiliul Național al unui partid nou, alături de simpatizanți ai curentelor de extremă dreaptă, nu aș fi crezut.

Domnule Avram Fitiu, dragă coleg în Consiliul Național al PLUS:

• Nu cred că dreptul la avort poate fi adus în discuție în Uniunea Europeană în 2019, așa cum considerați dumneavoastră.
• Nu cred că "secularizarea și laicizarea se plătesc cu moartea", așa cum credeți dumneavoastră.
• Nu cred că putem educa generațiile tinere cu afirmații de genul "imigrația musulmană și romă e putreziciune", așa cum o faceți dumneavoastră, preluând acestea de la mișcări de extremă dreaptă din Europa.
• Nu cred în retorica blamării refugiaților, care vin să distrugă Europa și nu cred ca "o nouă cruciadă" poate fi soluția.
• Nu cred că tot ce iese din cadrul "familiei normale" (așa cum o definiți dumneavoastră) trebuie blamat sau jignit. Cred cu tărie în respectarea drepturilor fiecărei persoane, indiferent de religie, credință sau alte preferințe.
• Nu cred ca "trebuie să trimitem la abator clasa politică a României", așa cum îndemnați dumneavoastră.
• Nu cred că educația sexuală în școli ar fi periculoasă, așa cum considerați dumneavoastră.
• Nu cred în conspirații contra agriculturii românești sau contra poporului român.
• Nu cred în produsele tradiționale pe care le promovați ca fiind vindecătoare de boli incurabile pentru moment.
Viziunea identitară, reacționară, bazată pe ură și pe manipulare nu face parte din valorile mele.

Este clar că avem viziuni diferite despre evoluția societații și vă rog, așadar, să explicați aceste opinii ale dumneavoastră și să ne spuneți cum poate ajuta extrema dreaptă societății românești, europene și dezvoltării partidului PLUS”, a fost mesajul lui George Gima.

Demisie cerută

”În urma postării de ieri (în care anunțam că o persoană de extrema dreaptă a ajuns în conducerea PLUS - iar alți colegi semnalaseră deja asta anterior, fără ca nimic să se întâmple), Dacian Cioloş mi-a solicitat în mod ferm să renunț la a mai fi membru în Consiliul Național al PLUS și să îmi dau demisia și din partid.

Precizez că nu am demisionat. Nu cred că politica altfel se face excluzând colegii care apără valorile organizației și ale societății, în România membră UE în 2019”, a mai scris George Gima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel