Scandal imunoglobulină: primele măsuri de la Guvern

După discuţiile cu premierul şi ministrul Sănătăţii pe tema lipsei de imunoglobulină, Guvernul va propune suspendarea pe timp limitat a taxei de clawback pentru produse din plasmă.

Guvernul va propune săptămâna viitoare o ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea pe timp limitat a taxei de clawback pentru produse din plasmă, a anunţat medicul Alexis Cochino, imunolog pediatru la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti, după discuţiile cu premierul şi ministrul Sănătăţii pe tema lipsei de imunoglobulină.

'Săptămâna viitoare se va propune o ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea, pe timp limitat, a taxei de clawback pentru produse din plasmă, ceea ce i-a făcut pe distribuitorii producătorilor să promită că asta îi va readuce pe piaţă. Cel mai rapid (...), chiar din această lună, unul dintre distribuitori va aduce 900 de flacoane ceea ce ar trebui să acopere necesarul pentru cel puţin o lună pe imunodeficienţe şi urgenţe majore, urmând ca din ianuarie să fie aduse 2.000 de flacoane de către acelaşi distribuitor', a declarat medicul, la finalul întâlnirii cu premierul.

Premierul Mihai Tudose l-a convocat, miercuri, la Guvern, pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru discuţii cu privire la lipsa imunoglobulinei de pe piaţa medicamentelor din România. La întâlnirea de la Palatul Victoria, au fost convocaţi şi şefii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului. De asemenea, la discuţii au participat reprezentanţi ai distribuitorilor de medicamente.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel