Scandal filmare Colectiv. Raed Arafat, solicitare către Sorina Pintea: Să clarifice public

Raed Arafat / foto AGERPRES
Raed Arafat / foto AGERPRES

Raed Arafat a făcut o solicitare publică către Sorina Pintea, ministrul demis al Sănătăţii, prin care îi cere să clarifice public o serie de declaraţii privind scandalul creat de filmarea secretă de la Colectiv. 

"Ieri seară am primit un mesaj de la un jurnalist din ziarul domnului Tolontan care mă întreabă dacă am reproşat vreodată doamnei ministru Pintea că a dat documentele la parchet fără să mă întrebe.

Am trimis un mesaj doamnei ministru să o întreb ce ştie de acest subiect, iar răspunsul a fost instantaneu "doamne fereşte" şi a continuat cu alte mesaje prin care a negat că ar fi zis aşa ceva, dar şi faptul că aşa ceva s-ar fi întâmplat, menţionand că ce mi se întâmplă mie în perioada asta este "nedrept".

L-am intrebat pe jurnalist de ce nu o sună pe dânsă să o întrebe şi a spus că el o va suna şi pe dânsa. Eu am confirmat că nu am făcut aşa ceva şi că răspunsul este categoric nu", a scris Raed Arafat pe Facebook. 

"Să clarifice public"

"În articol apare că jurnalistul a sunat-o pe doamna ministru, ea declarând că nu s-a întâmplat aşa ceva. Totuşi, astăzi dimineaţă am auzit înregistrarea realizată de cei aflaţi în discuţie cu ea atunci, unde doamna Pintea spune că eu i-aş fi reproşat de ce a dat documente la instanţă fără să mă întrebe.

Din nou, subliniez faptul că nu am reproşat aşa ceva dânsei şi nu am amintire de vreo discuţie unde să reproşez de ce a trimis documente instanţei.

În consecinţă, solicit doamnei ministru Pintea să clarifice public această situaţie în cel mai scurt timp posibil", a mai scris Arafat. 

Sorina Pintea, reproş înregistrat

Sorina Pintea spune, într-o discuție cu reprezentanții Colectiv și publicată de Libertatea, că Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu i-ar fi reproșat că a transmis magistraților documente privind transportul victimelor fără să anunțe. Arafat infirmă informația și îi cere ministrului să clarifice. 

„Refuz să cred că nu se întâmplă consemnarea evenimentelor din timpul zborului. (...) Vă rog să nu îmi mai spuneți de documente, și așa mi-au reproșat și Bănicioiu (Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, n,r), și Arafat, că am dat documente la instanță fără să îi anunț. (...) Nu era vorba de negociabil, dar „să stim si noi", spune Pintea în discuția recentă cu reprezentanții victimelor Colectiv, într-o înregistrare publicată de jurnaliștii de la Libertatea, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel