Scandal diplomatic. Qatar, răspuns fulminant: Putem face asta

Qatarul poate rezista 'la infinit', în pofida blocadei instituite împotriva sa de Arabia Saudită și aliații acesteia după ce au rupt relațiile cu Doha, a afirmat joi, pentru AFP, șeful diplomației qatareze, informează Agerpres.

Șeicul Mohammed ben Abderrahman Al-Thani a adăugat că țara sa își 'va respecta' angajamentele internaționale și prin urmare nu va întrerupe livrările de gaz către Emiratele Arabe Unite, una dintre cele trei țări din Golf care au rupt relațiile cu Doha.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul, Egiptul și Yemenul au rupt luni relațiile lor diplomatice cu Qatarul, pe care îl acuză că 'susține terorismul'.

Această ruptură a fost însoțită de o blocadă economică de facto, cu închiderea frontierelor terestre și maritime între unele dintre aceste țări și Qatar, precum și cu interdicții de survol pentru companiile aeriene qatareze sau restricții severe pentru deplasările de persoane.

Blocada va avea un puternic impact pe termen scurt asupra importurilor de alimente în Qatar, în condițiile în care 40% din produsele alimentare pe care le importă tranzitează frontiera terestră cu Arabia Saudită, astăzi închisă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel