Scandal de spionaj la Casa Albă. Anunţul lui Trump

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a negat joi veridicitatea informaţiilor potrivit cărora Israelul ar fi spionat Casa Albă şi a reafirmat relaţia excelentă pe care o are cu statul evreu, informează AFP. 

'Nu cred. Nu cred că israelienii ne spionează. Mi-ar veni greu să cred', a declarat preşedintele Statelor Unite.'Totul este posibil, dar nu cred', a insistat liderul de la Casa Albă.

Un articol apărut în Politico scrie despre faptul că Israelul ar fi amplasat în 2017 dispozitive de supraveghere a telefoanelor mobile în zona din apropierea Casei Albe, în inima capitalei Statelor Unite. 'Aceste aparate cu siguranţă au servit la spionarea preşedintelui Donald Trump' şi a consilierilor săi, a explicat un oficial american citat în articol.

Israelul a negat cu fermitate aceste acuzaţii

O dezminţire reluată joi de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a denunţat o poveste 'complet inventată'. 'Am o linie directoare: fără spionaj în Statele Unite', a asigurat prim-ministrul israelian.'Aceasta este respectată la literă, fără excepţii', a mai spus Netanyahu. Donald Trump şi-a manifestat sprijinul ferm faţă de Israel şi de actualul premier, mergând până acolo încât a încălcat consensul internaţional şi linia diplomatică tradiţională a SUA prin recunoaşterea unilaterală a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

'Relaţia mea cu Israelul este excelentă', a subliniat miliardarul republican. El a reamintit retragerea SUA din acordul nuclear internaţional privind Iranul, o decizie foarte apreciată de executivul israelian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel