Scandal de rasism. Vedeta lui Liverpool, ținta atacurilor

Mohamed Salah
Mohamed Salah

Cluburile engleze Chelsea Londra şi FC Liverpool au condamnat cu fermitate orice formă de rasism după ce a apărut o înregistrare video cu scandări rasiste la adresa atacantului egiptean al 'cormoranilor', Mohamed Salah.

Cluburile engleze Chelsea Londra şi FC Liverpool au condamnat cu fermitate orice formă de rasism după apariţia pe reţelele de socializare, în ajunul meciului de joi al londonezilor în Europa League (1-0 cu Slavia Praga), a unei înregistrări video în care suporterii intonau scandări rasiste la adresa atacantului egiptean al 'cormoranilor', Mohamed Salah.

Înregistrarea, care a circulat joi seara pe Twitter şi în care pot fi văzuţi mai mulţi suporteri cântând într-un bar 'Salah este un individ care pune bombe', este 'periculos şi deranjant', a fost denunţată într-un comunicat de Liverpool, care marţi a jucat cu FC Porto în sferturile Ligii Campionilor (2-0).

Comportament intolerabil, sancțiuni pe măsură


'Acest comportament trebuie sancţionat dur, pentru că este intolerabil', a adăugat clubul, precizând că s-a pus de acord cu Chelsea şi cu poliţia în scopul de 'a-i indentifica pe indivizii' care apar în înregistrare. Chelsea, fără să menţioneze totuşi direct înregistrarea video în cauză, a publicat în acelaşi timp un comunicat pentru a reaminti că echipa londoneză 'consideră orice formă de comportament discriminatoriu oribilă' şi va 'lua cele mai severe măsuri contra oricărei persoane responsabile de un astfel de comportament, fie că sunt membri sau abonaţi'.

Recunoscuți pentru atitudini discriminatorii

Conform presei engleze, trei suporteri ai echipei Chelsea au primit interdicţie de a intra pe stadion la meciul Slavia Praga - Chelsea, din prima manşă a sferturilor de finală ale Europa League, după apariţia acestei înregistrări pe Twitter. Fanii lui Chelsea sunt cunoscuţi pentru comportamentele lor discriminatorii: în decembrie, atacantul echipei Manchester City, Raheem Sterling, a fost ţinta insultelor la un meci disputat pe Stamford Bridge. Chelsea a câştigat cu 1-0 la Praga în faţa Slaviei, prin golul lui Marcos Alonso 86, din centrarea lui Willian. Acesta a avut o bară. Slavia, la care Alexandru Băluţă nu a fost inclus în lot, a avut ocazii de gol prin Ibrahim Traore şi Boril. În semifinale, învingătoarea dintre Chelsea şi Slavia o va întâlni pe Benfica sau pe Eintracht. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel