EXCLUSIV  Scandal: Concurs de directori pentru școli. Reacție din PSD

REZULTATE TITULARIZARE 2018 edu.ro Giurgiu NOTE titularizare 2018.
REZULTATE TITULARIZARE 2018 edu.ro Giurgiu NOTE titularizare 2018.

Au început înscrierile la concursul de directori pentru grădinițe, școli și licee, lucru contestat de anumite voci pentru că această acțiune se desfășoară pe ultima sută de metri, chiar înainte de alegerile parlamentare. Candidații se pot înscrie electronic până pe 2 octombrie, conform deciziei Ministerului Educației.

Liviu Dragnea, invitat la DC News Live, a comentat acest subiect.

"Este o acțiune stabilită de guvern la presiunea PNL. Vor să politizeze tot sistemul educațional. Vor să pună directori de licee și școli apropiați sau membri din PNL-PDL. Nu există niciun argument să faci acest lucru în octombrie. Această acțiune puteau să o facă în vacanță. Nu bulversezi acum la început de an școlar. Nu au niciun fel de argumente. Este o acțiune brutală. Nu își avea rostul înainte de alegeri", a zis Liviu Dragnea la DC News Live.

 Răspunsul integral îl găsiți la minutul 57:

O eroare

Ministrul Liviu Pop a spus că organizarea concursului pentru funcțiile de director/director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar în timpul anului școlar este o greșeală.

"Este o eroare organizarea concursului pentru funcțiile de director/director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar în timpul anului școlar, întrucât va bulversa procesul educațional, iar cei care vor avea de suferit sunt elevii, cu precădere cei din clasele terminale.

Ministerul Educației trebuie să analizeze cu maximă responsabilitate acest aspect, întrucât acest concurs ar trebui organizat în perioada vacanțelor de vară, atunci când mișcările de personal nu afectează actul educațional.

După cum știți, Ordinul ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial.

Conform metodologiei de concurs 'Nu pot fi numite în funcţiile rămase vacante sau în cele care se vacantează între perioadele de concurs:

a) persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat la concurs;

b) persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu l-au promovat.' Asta înseamnă schimbarea profesorilor la clasă, chiar în timpul anului școlar. Vorbim de sute de mii de elevi, în clasele a VIII-a sau a XII-a, cărora li se vor schimba profesorii. Să nu uităm că mulți dintre acești profesori predau materii care vor face obiectul examenelor naționale.

Nu este normal ca un elev care a avut același profesor, de matematică de exemplu, din clasa a IX-a până la începutul clasei a XII-a, să fie pus în fața schimbării și, implicit, să fie nevoit să se adapteze unui nou stil de predare", a transmis și ministrul Liviu Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel