Scandal completuri. Iordache: ÎCCJ a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea legea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000, a afirmat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, în faţa plenului Curţii Constituţionale a României, care discută sesizarea în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Instanţa supremă şi Parlament.

În opinia sa, sunt îndeplinite "condiţiile de formă şi de fond" privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională în acest caz.

"Există o situaţie conflictuală între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament, generată de (...) către cea dintâi. (...) Conflictul este evident", a spus Iordache, adăugând că prin refuzul de a constitui completurile specializate ÎCCJ "se situează în afara legii".

Curtea Constituţională a României discută, miercuri, sesizarea privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

Pe 25 martie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat că a sesizat Curtea Constituţională privind un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Instanţa supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache.

În calitatea sa, Florin Iordache a depus la CCR o sesizare în care susţinea că există un conflict de natură constituţională între Înalta Curte şi Parlament, deoarece cei de la ÎCCJ nu au constituit completurile specializate aşa cum prevede Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel