SCANDAL BALACAUREAT 2015. Elevă de nota 10, eliminată de la Bac, cere ajutorul lui Klaus Iohannis

Eleva Alexandra Burtă a terminat patru ani de liceu cu media zece, s-a pregătit pentru examentul de Bacalaureat și pentru admiterea la facultatea. La afișarea rezultatelor de la Bacalaureat, însă, eleva a văzut că a fost eliminată. Ea se numără printre cei 108 elevi de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ștei care au fost eliminați de la Bacalaureat.

"Am învăţat la şcoală şi am muncit pentru a-mi crea un viitor. Am privit Bacalaureatul ca pe un examen foarte important, pentru care m-am pregătit cu profesori la fel cum m-am pregătit şi pentru admitere. Evident că pentru admitere m-am pregătit mult mai mult, este mult mai importantă pentru mine, dar Bac-ul am vrut să-l iau cu o notă mare", a spus Alexandra Burtă, pentru Vocea Transilvaniei.

"Voiam să merg la Timişoara la Farmacie, pentru asta mă pregăteam de doi ani"

Ea a adăugat că "Situaţia de la matematică nu o înţeleg, pur şi simplu. În timpul examenului proba a decurs absolut normal, nu s-a întâmplat absolut nimic, fiecare şi-a văzut de lucrarea lui, iar supraveghetorii nu ne-au atras atenţia, la final am predat lucrarea. Nu ştiu ce au făcut restul colegilor din sală. Eu mi-am văzut de lucrarea mea, nu am avut nicio treabă cu nimeni din jurul meu, am stat ca un elev care îşi dă examenul de Bacalaureat. Voiam să merg la Timişoara la Farmacie, pentru asta mă pregăteam de doi ani".

"Nu ni s-au dat explicaţii, nu ni s-a spus motivul, nu ni s-au arătat înregistrările video"

"Noi în niciun caz nu am încurcat treaba. Am ieşit de la examen, nu mi s-a spus nimic. Am semnat că totul a decurs normal şi că am terminat poroba. Acum nu ştiu ce se va întâmpla. Aveam planuri mari de viitor şi eram nerăbdătoare să ajung la facultate. Aşa o să pot pierde doi ani nefăcând nimic şi să rămân aici pentru un caz care este total incorect pentru noi. Am văzut că suntem eliminaţi dar nu ştim de ce, nu ni s-au dat explicaţii, nu ni s-a spus motivul, nu ni s-au arătat înregistrările video", a mai spus Alexandra Burtă.

Părinţii elevilor eliminaţi de la Colegiul Tehnic “Unirea” din Ştei au trimis joi, 9 iulie 2015, un memoriu la Ministerul Educaţiei, la Guvern şi la Preşedintele României, Klaus Iohannis, potrivit România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel